Petir je gadno nasjela! Nećete vjerovati kako ju je Plenković nasanjkao

Photo: Goran Jakus/PIXSELL

Utrka za Europski parlament službeno je započela. Stranke predaju svoje liste, kampanja je već krenula, no u moru interesantnih informacija oko izbora za mjesta u Europskom parlamentu, jedna je posebno interesantna. Naime, iskusna i jedna od popularnijih europarlamentarka, Marijana Petir, nije se našla niti na jednoj listi, već u posljednji čas prikuplja potpise u svojem uredu u zagrebu kako bi sa svojom nezavisnom listom mogla izaći na izbore.

Pitanje koje svi postavljaju oko ovog slučaja jest: zašto sada u zadnji čas te zašto se Marijana Petir nije pridružila nekoj od lista?

Dobro upućeni izvori kažu kako se Marijana Petir trebala naći na HDZ-ovoj listi. Njoj je, navodno, mjesto obećao premijer Plenković pa zbog toga nije išla u sastavljanje svoje liste. Unatoč obećanom mjestu, Petir je izostavljena s liste jer je Plenković navodno u cijelu tu priču išao strateški, kako bi na neki način ‘uništio’ jednu od jačih kandidatkinja koja bi mu mogla stvarati probleme. Istodobno je želio ‘čistu’ HDZ-ovu listu, sa sebi bliskim kadrovima, kako bi na taj način mogao učvrstiti svoju poziciju u stranci.

Podsjećamo, na prošlim izborima Marijana Petir bila je na HDZ-ovoj listi te je osvojila zaista impresivan broj preferencijalnih glasova.

Zastupnica Petir danas nije bila dostupna za bilo kakav komentar, pa ćemo na njezino očitovanje o svemu morati pričekati do sutra, rekli su nam iz njezinog ureda


Komentari