PETICIJU POTPISALO VIŠE OD 25 TISUĆA GRAĐANA! “Nije dobro za pomorsko dobro”

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Saborska zastupnica Kluba Zeleno- lijevog bloka Ivana Kekin je izvijestila da je peticiju “Nije dobro za pomorsko dobro” dosad potpisalo više od 25 tisuća ljudi, što je, kaže, poruka vladajućima da se zakon o pomorskom dobru povuče iz procedure.

“Ovaj prijedlog zakona izazvao je velike reakcije javnosti, udruga, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, oporbe i običnih građana Ako Zakon prođe, dovest će do toga da prvi puta otkad je Hrvatske imamo legalnu mogućnost da se dijelovi općeg dobra koji su do sada bili svačiji, postanu nečiji na jako duga razdoblja od više desetaka godina”, upozorila je Kekin na konferenciji za novinare u Puli.

Kekin je istaknula da “nije prihvatljivo da naše plaže budu ograđene, da opće dobro bude isključeno, da privilegirani pojedinci grade na pomorskom dobru, da nasipavaju plaže i uništavaju bioraznolikost”.

Rekla je da zbog toga organiziraju tribine kako bi razgovarali s građanima i osvijestili što zakon znači i stvorili pritisak na vladajuće kako bi prijedlog zakona povukli iz procedure, jer je on “de facto nepopravljiv” te pozvala građane da potpišu peticiju “Nije dobro za pomorsko dobro”.


Komentari