Petek najavio veliku koaliciju protiv Bandića pa istaknuo veliki problem grada

Renato Petek negodovao je oko odlaganja biootpada na Jakuševcu, a u Dnevniku N1 komentirao je i postavljanje mobilnog reciklažnog dvorišta na Črnomercu zbog kojeg su Zagrepčani danas i prosvjedovali.

“Moglo bi se reći da je stanovnicima Črnomerca dvorište podvaljeno. Takva dvorišta su nam potrebna u sustavu gospodarenja otpadom, ali ovo je jedna od najlošijih lokacija koja se mogla izabrati. Osim same ulice još je problem i što je ulaz u dvorište točno na mjestu autobusne stanice i u njega se ne može ući kada stane autobus. Zanima me tko je to odobrio”, rekao je.

“Argument Čistoće je da se radi o privremenom mobilnom reciklažnom dvorištu, ali na Trešnjevci je postavljeno takvo jedno mobilno dvorište koje nije maknuto već dvije godine, građani se s pravom bune jer je u pitanju sigurnost u prometu i djece i putnika koji ondje prolaze”, dodaje.

Petek je jedan od kandidata koji će se na predstojećim lokalnim izborima boriti za gradonačelničku fotelju, no probleme s gospodarenjem otpada, tvrdi, nije rješiv u vrijeme jednog mandata.

“Mogući su određeni pomaci i u jednom mandatu, ali treba imati jasno razrađenu strategiju i osobe koje su sposobne voditi ured za gospodarenje otpadom kako bi davali ciljeve menadžerima u Čistoći koji bi se trebali ostvariti. Gospodarenje otpadom je jedan od tri najveća i ključna problema u gradu”, tvrdi.

“I dalje sam spreman kandidirati se za gradonačelnika jer imam ambiciju i znanje i tim koji ću uskoro predstaviti, no objasnio sam i da ukoliko dođe do većeg saveza koji bi okupio stranke i opcije od ljevice pa do centra u tom kontekstu moju ambiciju bih stavio sa strane ako bi dogovorili jaku zajedničku opciju koja je sposobna pobijediti Milana Bandića i HDZ koji s njim surađuje”, govori.

“Nije cilj samo pobijediti Milana Bandića, cilj je kvalitetno i odgovornije upravljati gradom, ako dođe do takvog dogovora spreman sam biti dio takvog tima”, dodaje.

Današnji izbori u SDP-u, tvrdi, važni su i za Zagreb jer nakon njih svih pet oporbenih klubova u Skupštini sastati.

“I svi ćemo zajedno sjesti i iznjedriti neka rješenja i postići da dođe do promjena u gradu”, zaključuje.


Komentari