Pet Zagrepčanki iz Amsterdama osnovale fond za pomoć stradalima u potresu i super im ide, skupile su ludu cifru

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Pet prijateljice iz Zagreba s amsterdamskom adresom – Anja Herceg, Sara Juričić, Anamarija Užbinec te Dora i Jana Zane zajedno sa zakladom za ljudska prava i solidarnost SOLIDARNA, osnovale su Fond 5.5. “težak” 620 tisuća kuna, piše Večernji list.

Novac iz fonda namijenjen je obiteljima čiji su stambeni objekti stradali u potresu, a maksimalan iznos potpore koja se preko fonda može dobiti je 20 tisuća kuna. Na novac mogu računati svi oni čije su kuće ili stanovi označeni žutom naljepnicom koji mogu dobiti potporu za hitne popravke materijalne štete.

Oni čiji su stambeni prostori dobili crvenu naljepnicu mogu dobiti pomoć za jedan ili tri mjeseca najam stana. Pravila su nadopunjena kako se mijenjala situacija pa se tako sada  mogu javiti i socijalno ugroženi građani koji će sredstva moći koristiti za pokrivanje troškova udjela u planu obnove zgrade u slučaju da radovi počinju uskoro, a oni sami nisu u mogućnosti pokriti troškove.

Da je ovaj projekt Zagrepčanima jako potreban potvrđuju i brojke pa je tako besplatni telefon Fonda, 0800 50 11, zasad okrenulo već 150 građana od kojih je 27 već i dostavilo prijavu.

 


Komentari

loading...