PET MILIJUNA KUNA DOBITI: Zagrebački velesajam lani prvi put nakon 11 godina zabilježio pozitivan rezultat

sajmovi.eu

Zagrebački velesajam (ZV) je za 2018. godinu objavio pozitivan poslovni rezultat nakon 11 godina negativnog poslovanja te je lani ostvaren ukupni prihod od 152,2 milijuna kuna uz gotovo pet milijuna kuna operativne dobiti, izvijestila je Uprava ZV-a.

U priopćenju se navodi da je pozitivan financijski rezultat ZV-a rezultat strateškog zaokreta, implementacije novog poslovnog modela i nadilaženja izazova koji su sustigli sajamsku industriju u Hrvatskoj.

Kažu da su uspjeli oživjeti sajamsku djelatnost

Velesajam je, ističe se, uspio oživjeti sajamsku djelatnost te osnažiti povjerenje poslovne javnosti i to bez značajnijih ulaganja, a zahvaljujući tome aktivnost poslovanja se utrostručila.

Nadalje, Uprava ZV-a smatra i da je značajan pomak ostvaren i kroz sklapanje relevantnih internacionalnih partnerstava što je rezultiralo osnaživanjem segmenta međunarodnog poslovanja.


“Angažman prostora namijenjenih sajmovima i događanjima u 2018. godini povećan je na gotovo 260 dana u godini s prosječnih 110 dana u prethodnom razdoblju. Naši brendovi postigli su izvrsne rezultate, posebice Ambienta koja je revitalizirana programski i sadržajno. Od vitalnog interesa bio je povratak Zagreb Auto Showa kao i dvoznamenkasti rast Nautike te kvalitativni iskorak Interlibera i Infogamera. Ključni pokazatelji izvedbe i uspješnosti djelatnosti sajmova, događanja i zakupa u kontinuiranom su porastu”, istaknula je direktorica ZV-a Dina Tomšić.

U tijeku su i digitalna transformacija i uvođenje novih tehnoloških rješenja, a razvijaju se i novi projekti temeljeni na digitalnom doživljaju. U planu je i izgradnja  multifunkcionalnog sajamsko-kongresnog centra sa svim potrebnim pratećim sadržajima, kaže se u priopćenju.

Zagrebački velesajam je više od stoljeća dio identiteta grada Zagreba, a svoj veliki jubilej, 110 godina od utemeljenja, proslavit će svečanom akademijom u Hrvatskom narodnom kazalištu u studenom ove godine.

Komentari

loading...