PERNAR PRIJAVLJEN OD VIŠE ŠKOLA: Učenici svejedno hrle za njim

Ivan Pernar u najmanju je ruku nesvakidašnji političar.

Zastupnik Živog Zida u posljednje vrijeme dane provodi sa srednjoškolcima. Fotkao se s njima u školskim hodnicima i tako zaradio najmanje tri prijave iz srednjih škola.

Ravnateljica zagrebačke Hotelijersko-turističke škole rekla je kako je Pernar prekršio niz zakona i statut škole.

U prijavama policiji stoji kako saborski zastupnik Ivan Pernar neovlašteno, pritom ignorirajući upozorenja zaposlenika, ulazio u srednje škole i fotografirao se s maloljetnicima, piše Jutarnji list.

“Saborski zastupnik Ivan Pernar ušao je u školu na vrlo neprimjeren način, bez prethodne najave. Ignorirao je zaustavljanje na porti i ulazio u razrede. Obavijestila sam roditelje, a s učenicima smo razgovarali i ja, i nastavnici, i osoblje iz stručne službe”, rekla je ravnateljica.

Prema njenim saznanjima ova škola nije jedina u koju je zastupnik Pernar nasilno ušao. Ravnateljica je u dopisu institucijama navela da su malodobna djeca, većinom 15-godišnjaci, iskorišteni u političke svrhe, kao i da su se malodobni učenici slikali bez znanja i odobrenja roditelja, a njihove fotografije su završile na Facebooku.

“Da mi se prethodno najavio, vrlo rado bih porazgovarala s njim. Nemam ništa protiv da s djecom komunicira bilo tko, samo moram znati zašto, odnosno s kojim predviđenim ishodima. Na ravnatelju je da procijeni je li sadržaj koji se nudi učenicima primjeren i da za to preuzme odgovornost”, rekla je ravnateljica koja smatra da Pernarovi ulasci u škole ne odgovaraju komunikaciji zastupnika.

Između ostalog, sporne su i fotografije na društvenim mrežama zastupnika Pernara jer se na više njih vidi da su snimljene unutar ustanova, a neke od njih snimljene su u školskom dvorištu.

 

16298764_1785705855088523_8435853092261999078_n
Facebook

Poveo učenike u Sabor

Čini se kako ga učenici simpatiziraju.

Dvadesetak okupljenih srednjoškolaca i u nedjelju u 14 sati pokušao je uvesti u prostorije Sabora, ali kako dolazak djece nije bio najavljen, to mi nije pošlo za rukom. To ga nije spriječilo da održi govor mladima koji je prenosio  utem svog Facebook profila gdje je gotovo sat vremena govorio o lošem obrazovnom sustavu te “ispiranju mozga od strane HDZ-a, SDP-a, Vlade i medija”.

Je li on političar novog kova koji će napokon zainteresirati mlade za politiku ili tek jedan u nizu osobenjaka – pokazati će vrijeme.


Komentari