Pedofil uočen u naselju Špansko

Foto: Facebok/ Zašto volim Špansko

Ravnateljice škole oko koje se muškarci motaju rekla je kako je tip u 30-ima uočen tijekom vikenda.

Roditelji djece koja žive i idu u školu u zagrebačkom kvartu Šapnsko ovih dana drhte iz straha za svoju djecu. Naime, muškarac u 30-im godinama uočen je tijekom vikenda kako se vrzma oko osnovne škole, a navodno nije sam u tome, prenosi Net.hr.

Policija trenutno istražuje navode zabrinutih roditelja, dok oni dijele fotografiju navodnog pedofila. S leđa su ga fotografirali zabrinuta majka i učenik sedmog razreda. RTL navodi kako su dobili informacije da je dosad pokušao napastovati dvije djevojčice i dva dječaka.

Muškarac, tvrde roditelji, nije sam, već operira u grupi od trojice te se pojavljuje uoči i nakon nastave. Roditelji se boje.

“Normalno da me strah. Inače mi curica ide sama iz škole, ali od ponedjeljka je kupim jer me strah”, rekla je jedna majka.

Ravnateljice škole oko koje se muškarci motaju rekla je kako je tip u 30-ima uočen tijekom vikenda te da je ona reagirala prvog radnog dana. “Čim sam došla u školu ujutro nazvala sam policijsku postaju Črnomerec i kad su se roditelji razbudili krenuli su pozivi, poruke, učiteljicama mailovi da nešto poduzmemo”, rekla je v.d. ravnateljice OŠ Ante Kovačića Jadranka Salopek.

“Prvi put imamo ovakvu situaciju gdje se izričito sumnja na pedofiliju, iako kažem policija još nije sigurna. Mi smo javno dobro pa ni ova ograda oko škole ustvari nije ograda jer mi ne smijemo zaključati vrata”, dodala je ravnateljica.

Podaci udruga pokazuju kako je u Hrvatskoj najmanje 14 tisuća pedofila, dok ih je u registru tek 1.500. Osuđenih predatora ima i u Španskom, tvrde iz udruge za zaštitu i pomoć žrtvama pedofila.

“U Španskom imamo nekoliko slučajeva. Za neke već čekamo pravomoćne presude. Isto tako za jednu osobu čekamo razrješenje slučaja gdje se vodi u dva grada u Hrvatskoj, čovjek je baš evo iz Španskog”, rekla je predsjednica udruge Lavica Anita Papa.


Komentari