PEDESET GODINA PRIJATELJSTVA: Izaslanstvo Grada Zagreba u Mainzu

FOTO: Zagreb.hr

Izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem boravilo je u petak 28. listopada u službenom posjetu Mainzu.

Tamo su se susreli s gradonačelnikom Mainza Michaelom Eblingom i njegovim suradnicima.

Na sastanku u tamošnjoj Gradskoj upravi razgovaralo se o dugogodišnjoj suradnji dvaju prijateljskih gradova te njihovih kulturnih i drugih institucija.

Posebno je bilo riječi o obilježavanju te programima koji će biti organizirani u čast ovog velikog jubileja – 50. obljetnice prijateljstva dvaju gradova koja će se proslaviti u 2017.

Potvrđeno je gostovanje Zagrebačke filharmonije u Mainzu, kao i gostovanje Filharmonije Mainza u Zagrebu, a postoji i mogućnost odigravanja prijateljske nogometne utakmice između gradskih klubova Mainz 05 i Dinama. Predsjednik Gradske komore Mainza  Günter Jertz predložio je i održavanje Gospodarskog foruma, a gospodarstvenik Richar Richard Patzke, koji je ujedno i član hrvatsko-njemačkog društva, podržao je tu ideju naglasivši veliki interes Nijemaca za ulaganje u Zagreb i Hrvatsku.

Sastanku su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Mainza Günter Beck, generalni konzul RH u Frankfurtu Vladimir Duvnjak, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić, ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch, pomoćnica pročelnika Ureda gradonačelnika Vesna Šimić, te predstavnici Hrvatskog društva i Hrvatske kulturne zajednice, Gospodarske komore i Državnog kazališnog orkestra.

Zagrebačko izaslanstvo također je u rezidencijalnom kompleksu Zollhafen prisustvovalo i prezentaciji na temu urbanog razvoja, a domaćini su im pripremili i posjet vinogradima grada Mainza: Ebersheim/Hechtsheim/Laubenheim.


Komentari