‘PEDALA SOLIDARNOSTI’ Tomašević i Klisović ispratili bicikliste: Donirat će prvih tisuću kuna za kupnju sportske opreme djeci iz Ukrajine

Foto: Grad Zagreb

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović ispratili su osječke bicikliste Igora Tomana i Ivicu Lenarda na put prema Trogiru u sklopu biciklističko-filantropske kampanje „Pedala solidarnosti“.

„Mislim da je jako lijepo kada netko odluči na svoj rođendan napraviti nešto za druge i pozvati sve svoje prijatelje da doniraju za djecu iz Ukrajine kako bi im se kupila sportska oprema.“, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević, dodavši kako će predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović i on osobno donirati prvih tisuću kuna za ovu kampanju. Pozvao je sve građane da se uključe u kampanju i doniraju sredstva za kupnju sportske opreme za djecu iz ukrajinskih obitelji kako bi slobodno vrijeme u Osijeku mogli provesti što kvalitetnije.

Predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović izrazio je podršku ovoj inicijativi, ali i svim ostalim inicijativama građana koje su usmjerene na pomoć drugima, a posebice djeci.

Osječki biciklist Igor Toman istaknuo je kako je za 50. rođendan imao želju pokrenuti humanitarnu kampanju te je, zajedno s kolegom Ivicom Lenardom i podrškom Zaklade Slagalica, DKolektiva – organizacije za društveni razvoj i mnogih drugih, organizirao kampanju „Pedala solidarnosti“.

Ivica Lenard je rekao kako vožnjom od 540 km od Zagreba do Trogira planiraju prikupiti 15.000 kuna te je pozvao građane da se uključe u kampanju donacijom novčanog iznosa na internetskoj stranici kampanje.

Komentari