PČELARSKA SLUŽBA OSTAJE U ZAGREBU! Nakon 15 godina rada prijetilo im je ukidanje, ali je gradska vlast donijela pravu odluku

Pčelarska služba (Foto: Facebook/Hrvatska pčelarska služba)

Baš u razdoblju kada je vlada opasnost od pčela, posebice za alergičare, pojavila se informacija da pčelarska služba u Zagrebu, nakon 15 godina, prestaje s radom. Sve ove godine živjeli su od donacija, a gorivo su plaćali sami.

Gradska vlast je u konačnici shvatila kolika je vrijednost ove službe te je predsjednik Hrvatske udruge pčelara “Pčelinjak”, Dražen Jurman otkrio da je sastanak s gradskom pročelnicom Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje Tatjanom Opertom rezultirao pozitivnim ishodom.

Naime, potpisano je produljenje rada Pčelarske službe.

“Službi je dano odobrenje da mogu uklanjati rojeve – Problem nam je bez tog odobrenja raditi jer su nam neki građani prijetili tužbama. To je jedna stvar. Druga stvar je, svi djelatnici službe su osigurani; da za vrijeme intervencije prolaznika ubode pčela i nastanu problemi, imaju riješeno osiguranje”, izjavio je Jurman za Radio Sljeme.

Godišnje imaju oko 300 intervencija uklanjanja rojeva i nekoliko tisuća telefonskih poziva, a da sve prođe u najboljem redu brine se 26 volontera iz Pčelinjaka.


Komentari