Pazite na djecu: Zagrepčani nalaze odbačene narkomanske šprice na igralištima

Facebook

Jednostavno su ostavljene pokraj ceste na dohvat djeci ili čak na dječjim igralištima.

Odbačene narkomanske šprice po gradovima nisu neka novost. Nije novost niti da ih se nerijetko nalazi na igralištima, na dohvat ruke djeci, a na takve lokacije potrebno je upozoriti javnost. Onog trenutka kada nečija ovisnost počne ugrožavati čitavo društvo potrebno je upaliti alarm.

Tako je sugrađanin iz Gajnica upozorio svoje susjede na odbačenu špricu nađenu na košarkaškom igralištu koju je, uz oprez, uklonio.

“Na košarkaškom igralištu kod taxija, sam jučer uočio narkomansku špricu (naravno sam je uz oprez bacio u koš ) pazite na djecu svoju-i učinite isto!!!” napisao je Tomislav u kvartovskoj Facebook grupi.

Screenshot/Facebook
Screenshot/Facebook

A da su otvorene narkomanske šprice zagrebačka svakodnevnica, potvrđuje i sugrađanka s Ravnica koja ih često nalazi u svom kvartu. Jednostavno su ostavljene pokraj ceste na dohvat djeci ili čak na dječjim igralištima, što dodatno zgražava.

” Samo u zadnjih mjesec dana uočila sam ih tri puta, s tim da je samo jednom bila zatvorena. Imam malo dijete pa mi nije svejedno vidjeti otvorenu špricu na koju se netko neoprezan bez problema može upiknuti. Još je strašnija činjenica da su ostavljene na dječjem igralištu gdje roditelji, uglavnom bezbrižno, provode vrijeme sa svojim mališanima. Dovoljan je trenutak nepažnje da se klinac upikne na nju.” kaže nam ova Zagrepčanka.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Iako su ovi sugrađani šprice uklonili sami, Crveni križ upozorava da se ništa ne poduzima na svoju ruku. Ukoliko se i vi na području grada Zagreba nađete u ovakvoj situaciji kontaktirajte njihov Odjel za smanjenje štete ovisnosti. Volonteri i djelatnici Crvenog križa organizirati će akciju uklanjanja infektivnog otpada (korištenih štrcaljki i igala). Zaštitite se i postupite oprezno.[/box]

>>>UŽAS U NOVOM ZAGREBU! Majka i kćer naišle na odbačene šprice (FOTO)


Komentari