PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ ZASJELA NA ČELO LOKALNOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE! ’Nisam za maske na otvorenom’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Obnašateljica dužnosti zagrebačkog gradonačelnika, Jelena Pavičić Vukičević održala je konferenciju za medije vezano za strože mjere koje je stožer civilne zaštite predložio za Grad Zagreb.

Među njima, naime, govorilo se i o obavezi zaštitnih maski na otvorenom. To pak još uvijek nije potvrdio nacionalni stožer od kojeg odluka u konačnici mora doći.

Pavičić Vukičević govori kako je odlučila preuzeti čelno mjesto stožera civilne zaštite Grada Zagreba te izmijeniti jutrošnji prijedlog stožera civilne zaštite Grada Zagreba te obustaviti apel za uvođenjem obveze zaštitnih maski na otvorenom.

“Nisam za nošenje maske na otvorenom, ali moram reći da epidemiološka situacija nije dobra. Tijekom jučerašnjeg dana., na području Zagreba 451 osoba je dijagnosticirana kao covid pozitivna”, rekla je pa dodala: “Ovo je također prilika za ponovno pozvati sve sugrađane da se pridržavaju mjera, nose maske u zatvorenom prostoru, drže distancu i dezinficiraju ruke, ali i objekte u svom prostoru”.

“Smatram da je moja dužnost opozvati ovu odluku, ali i pozvati sve sugrađane da se pridržavaju epidemioloških mjera i na otvorenom i u zatvorenom. To može učiniti svatko od nas, za ne pridržavanje mjera, nema nikakve izlike”, ističe.

Podsjetila je i kako je nacionalni stožer produljio mjere, a Pavičić Vukičević govori kako će lokalni stožer učiniti sve da “zaštiti zdravlje sugrađana, ali nećemo učiniti na način da oštetimo kvalitetu života”, zaključuje.

Istaknula je i kako je donijela odluku da se svi djelatnici komunalnog i prometnog redarstva, preraspodijele na poslove praćenja pridržavanja mjera.

“Ovo nije dio političke kampanje, nego dio redovnog plaćenog posla”, zaključila je.


Komentari