Pavičić Vukičević stradalima u potresu u Zagrebu: ‘Ako imate samo jednu nekretninu, javite se i možete dobiti 50 tisuća kuna’

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Kandidatkinja za gradonačelnicu i trenutna vršiteljica dužnosti Jelena Pavičić Vukičević bila je gošća N1 Newsrooma te je komentirala rezultate anketa i probleme koji muče Zagrepčane.

Ističe kako je važno da ankete rade kompanije s dugogodišnjim iskustvom i da joj je jako važno čuti što muči građane, a najčešći problem je zbrinjavanje otpada i rješavanje prometnih gužvi.

Pavičić-Vukičević tvrdi kako će 2025. godine zatvoriti Jakuševac i da se dosad puno radilo, ali i da imaju i puno toga u planu. Kazala je i i kako MOST-ov kandidat Zvonimir Troskot govori neistinu u izjavi da je dug Grada veći od pet milijardi kuna.

“Mogu se na to samo nasmijati. Ono što je bitno, jest da je kreditna agencija koja procjenjuje kreditnu sposobnost Grada, za prošlu godinu, koja je opterećena pandemijom, smanjenim gospodarskim poslom i potresom, za tu godinu potvrdila kreditni rejting kao i za godinu prije”, objašnjava i dodaje da su gradske financije stabilne i likvidne.

Dodaje i da se ne kaje što je prozvala Fond za obnovu zbog sporosti.

“Sutra ćemo objaviti rezultate drugog pozivnog natječaja za sugrađane koji imaju samo jednu nekretninu i koji će dobiti 50.000 kuna za obnovu svojih kuća. Nije obnovljen nijedan kvadratni metar stambenog fonda i moramo biti nezadovoljni. Pozivam sve, kroz koji dan ide treći poziv. Ako imate samo jednu nekretninu i ona je stradala u potresu, javite se, dobit ćete pomoć. S 50.000 kuna možete naručiti projektnu dokumentaciju, možete sami nešto obnoviti. Ako ih dobijete od Grada, jednako ćete se moći ponovno natjecati preko Fonda za obnovu. Radi se o crvenoj i žutoj naljepnici i to mora biti jedina nekretnina. Do sada smo osigurali 20 milijuna kuna za 518 onih koji su se javili na dva poziva. Sada kreće treći poziv”, rekla je Pavičić Vukičević”, ističe Pavičić Vukičević.


Komentari