PAVEL JE PRIMJER KAKO LJUBAV I GLAZBA IDU ZAJEDNO: ‘Lijepo nam je zajedno surađivati’

Jurica Galoic/PIXSELL

Njihov bend nominiran je za Porina u tri kategorije, a zanimljivo je da je i dvoje glavnih vokala u braku.

Pavel je osnovan 2007. godine i od tada je osvojio srce publike i pohvale glazbenih stručnjaka. Njihovi tekstovi obiluju životnim i ljubavnim temama, a pjesma “Poslije nas” na samim je vrhovima glazbenih lista, stoga ne čudi da je upravo ta izvedba nominirana za Porin u tri kategorije – za pjesmu godine, najbolju produkciju i najbolju izvedbu grupe s vokalom.

Aljoša i Antonija za portal zagreb.info ispričali kakav osjećaj biti nominiran za Porina, idu li ljubav i posao “ruku pod ruku” te planove za budućnost.

1941446_722877051078102_505556710_o

Pavel je već polagano postao prepoznatljiv po svojim životnim i ljubavnim pjesmama u izvedbi Aljoše Šerića. No sada imate i jak ženski vokal. Kako je to “leglo” dečkima iz benda?

Aljoša: Moram priznat da nema povlašteni status, postala je “one of the guys” i to je dobro, ne bi bilo smisla da joj se povlađuje samo zato što je suprotnog spola, iako naravno da svi paze na nju kad treba, Pavel je đentlmenski bend.

Antonia: Jako se dobro slažemo, volim ih sve jako, mislim da su divni glazbenici i ljudi prije svega, volim zajedničke probe i putovanja, oni su moja terapija smijehom. Ova postava Pavela se dogodila nekako simultano sa mojim dolaskom u bend, bilo je malih izmjena članova, tako smo svi friški i novi, osim Jurice Hotka, klavijaturista, koji je u Pavelu od samog početka, te Saše Jungića, gitarista, koji je svirao još u Ramirezu.

Upravo je Antonijina izvedba “Poslije nas” nominirana za Porina u kategoriji pjesme godine, a Pavel je nominiran i za najbolji aranžman. Što vam znače te nominacije?

Aljoša: Svaka nagrada godi egu, meni godi kad mi netko kaže da imam super košulju ili da mi je brk posebno dobro fazoniran, pa kako da ne bi godilo tapšanje kolega. Sretni smo i veselimo se Porinu.
Antonia: Ove godine smo nominirani u tri kategorije sa pjesmom Poslije nas, jako smo se tome razveselili, jer zaista nismo očekivali, da će i ta pjesma ponoviti uspjeh Čuvaj me. Mnogo nam znači mišljenje glasačkog tijela Porina, cijenimo i jedva čekamo nastup i druženje u Splitu uskoro, bez obzira na samu nagradu.

”Uglavnom je lijepo ići na koncert sa bendom u kojem je i moja bolje polovica, to nam dođe kao mali izlet”

Hoćemo li Antoniu slušati i u budućnosti?

Aljoša: Pjevat će itekako!

Antonia: Još ću ga užicati pokoju pjesmu. Na novom albumu, koji je u pripremi, oba vokala su podjednako zastupljena.

Primjetno je da se uz poslovnu suradnju razvila i ljubavna. Je li teško održavati ljubavnu vezu s obzirom na dinamiku posla?

Aljoša: Ne, imamo prilično slične poglede na glazbu, slušamo slično, da je drugačije vjerojatno bi bilo problema.

Antonia: To nam nije problem, jer nismo teški karakteri, uglavnom je lijepo ići na koncert sa bendom u kojem je i moja bolje polovica, to nam dođe kao mali izlet. Oboje imamo poslove koji nas zaokupe preko dana, a popodne je rezervirano samo za glazbu i dobre filmove.

12799369_1139878399377963_8847325592875713939_n

Imate li još uvijek tremu prije nastupa i jeste li jedno drugom podrška? Tko je veći tremaroš? 

Aljoša: Ja imam uvijek pola sata prije i onda mi treba mirnije okruženje, samo članovi benda, fokusiran sam na predstojeći nastup i jednostavno nemam živaca za ćaskanje, iako nemam živaca za ćaskanja uopće u životu, pa tako još manje netom prije koncerta.

Antonia: Nemamo neku veliku tremu pred nastup, pokušavamo se skoncentrirati i najviše se volimo izolirati i biti sa ostalim članovima benda. Aljoša tu ima veću odgovornost, pa mu je samim time i nešto teže, ipak mora voditi koncert i pričati sa publikom, osim toga i izlaže svoj rad javnosti.

”Radi se na novom albumu, ali još je rano za tu priču, album neće van prije kraja ove godine ili početka 2017-te.”

Kakvu glazbu inače preferirate i tko su vam najdraži bendovi i uzori?

Aljoša: U zadnje vrijeme najviše volim Josha Rittera i Jasona Isbella, kantautori uglavnom.

Antonia: Razni me žanrovi mogu pokrenuti, od countrya i alt countrya, preko popa i soula do klasične glazbe, reagiram na dobru glazbu, zanimljive vokale, lijepe melodije. Nisam previše izbirljiva, jedino nikad nisam pretjerano voljela eksperimentalnu glazbu i jazz.

Gdje najčešće pronalazite inspiraciju za pisanje pjesama? Pišete li za još nekoga osim za Pavel?

Aljoša: Tu i tamo napišem za nekog, al’ obično je to po pozivu gotovo nikad ne nudim sam pjesme, napisao sam pjesmu “Dogodila se dosada” za Luce, novu curu koja fenomenalno pjeva i ima odličan EP, piše i svoje pjesme, predviđam joj sjajnu budućnost.


Komentari