Patrik Šegota, sestra Tamara, Drago Pleša, Ana-Marija Končić i Suzana P. prijepodne provode u USKOK-u

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Zbog sumnje na korupciju, u srijedu je uhićeno pet osoba, među kojima je i nekadašnji direktor Gradskih groblja i bliski suradnik pokojnog Milana Bandića, Patrik Šegota. Osim njega, uhićena je i njegova sestra Tamara Šegota, ali i pomoćnik direktora u Gradskim grobljima Zagreb Drago Pleša te dvije službenice Općinskog suda u Sesvetama, Ana-Marija Končić i Suzana P.

Tijekom jutra uhićene bi trebali ispitati istražitelji USKOK-a, javlja N1. Nakon ispitivanja svih osumnjičenika bit će poznato hoće li se tražiti i istražni zatvor, a odluku o tome donijet će sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Kako je izvijestio Jutarnji list, Šegotu policija i USKOK sumnjiče da je poduzetniku Nenadu Bukovcu pogodovao pri dobivanju poslova s grobljima vrijednih oko četiri milijuna kuna, a da mu je ovaj zauzvrat gradio kuću s bazenom na Krku te još platio oko 670.000 kuna.

Kao i u nizu dosadašnjih akcija koje je riječki PNUSKOK provodio s USKOK-om protiv “administracije” bivšega zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića, i jučerašnja uhićenja su, neslužbeno se doznaje, rezultat više od godinu dana duge tajne istrage u kojoj su korištene tzv. posebne dokazne radnje, odnosno tajno je snimana komunikacija osumnjičenika.

Podsjetimo, nakon pretresa njegovog ureda u Zagrebparkingu, bivšeg šefa Gradskih groblja Patrika Šegotu policija je u srijedu oko 17 sati dovela do njegovog stana u Slovenskoj ulici, i to na još jedan pretres. Šegota je u zgradu dovezen kroz garažu.

Inače, odvjetnik uhićenog Šegote Vladimir Terešak za N1 je ukratko ispričao koje se radnje vrše u vezi s njegovim klijentom. Jutros je uhićen u Dubrovniku, a nakon pretrage vozila prepraćen je u Zagreb, gdje je obavljena pretraga službenih prostorija, a sad i stana. Koliko znamo na teret mu se stavlja kazneno djelo primanja mita vezano uz poslovanje u vrijeme dok je obnašao dužnost direktora Gradskih groblja”, rekao je Terešak u srijedu.

Komentari