Patrik je pješačio 180 kilometara kako bi najsiromašnijoj djeci kupio školski pribor

Foto: Screenshot HRT

Jedan od nominiranih za “Volonterski oskar” kojeg svake godine dodjeljuje Volonterski centar Zagreb je Patrik Radotić.

Ovaj 17-godišnjak volontira već nekoliko godina u udruzi “Mali zmaj”, a njegova priča je posebna po tome što je ljetos odlučio pomoći mališanima čije su obitelji slabijeg imovinskog stanja tako što će im kupiti školsku opremu.

“Nominirali su me zbog toga što sam u šestom mjesecu pješačio od Zagreba do Rijeke, to je 180 kilometara u četiri dana, da skupim financije za obitelji slabijeg imovinskog statusa” rekao je Patrik za HRT.

Dnevno je znao hodati i po 12 sati. Kaže kako mu je to bilo naporno, ali da je vrijedilo.

Prvotni cilj bio mu je sakupiti 20, a na kraju je sakupio 37 tisuća kuna za nabavu školske opreme mališanima iz cijele Hrvatske.

“Svaki đak dobije komplet školskog pribora od torbe, bilježnica, ravnala, kalkulatora, tenisica za tjelesni… Sve je unutra” kaže Tajana Radotić iz Udruge “Mali zmaj”.

“Prvenstveno smo ciljali na 20 tisuća za 100 ruksaka, da kupimo za 100 đaka, no kako se skupilo više, onda smo uspjeli kupiti od tih novaca i tenisice za tjelesni i majice”, dodala je.

Motiv za volontiranje i pomoć drugima, kaže Patrik, nije bilo teško pronaći.

“Mislim da je to nešto što u nekom trenutku odlučite i nakon toga shvatite koliko je zapravo malo potrebno da puno pomognete nekome. Možete doći tu jedan sat odraditi nešto, pomaknuti par kutija, složiti par poklona i paketa za korisnike. Vama to možda ne znači puno, ali nekome je to stvarno velika pomoć” poručio je Patrik.

Komentari