PAŠTETA OD ORAHA? ITEKAKO! Domaća glumica ima recept koji će vas oboriti s nogu

Foto: Instagram

Nešto neobično, a iznimno fino? Baš je takva pašteta – od oraha. Kako se ona sprema, zna domaća glumica i velika gurmanica Anita Matić Delić. U nastavku teksta saznajte kako pripremiti ovu nesvakidašnju deliciju, ali i što vam sve za nju treba.

Sastojci:

1 šalica oraha
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica tamarija
1/2 žličice češnjaka u prahu (ili 1 manji režanj češnjaka, protisnutog)
2 žlice cijeđenog soka limuna

Postupak:

Namočiti orahe 8-12 sati ili preko noći. Isperite ih i ocijedite. Što su mekši lakše ih je blendati. Sve sastojke stavite u blender i blendajte do guste glatke teksture. Po potrebi pri blendanju dodati malo vode (1-2 žlice) zbog lakšeg blendanja. Povremeno zaustavite blender i pogurajte prema dolje smjesu koja se uhvati za stijenke blendera pa blenadje dalje do glatke kremaste teksture. Premjestite u zdjelu ili staklenku i ostavite u frižideru barem 4 sata (preporučam i duže ili preko noći) da se sve prožme. Najbolja je drugi dan. Naravno, može se i odmah jesti ali pašteta je bolja kad odstoji. Pri serviranju dodajte još malo maslinovog ulja te ponovno promiješajte sa žlicom. I to je to!

Paštetu možete poslužiti uz domaće spravljeni kruh ili krekere, mladi luk, salatu. Dobro ćete se najesti jer je ovo proteinska bomba. Na mom je partyju ova pašteta nestala bez traga!


Komentari