Pas Otto više nije agresivan! Čeka udomljavanje u Dumovcu.

Facebook Alfa Canis K9

Nakon što je pas Otto napao pet osoba te je trebao biti uspavan, sada u azilu u Dumovcu čeka nove vlasnike. Izašao je iz karantene te dobro reagira na dodire. Fotografije psa objavila je stranica udruge Alfa Canis koja je priskočila u pomoć azilu Dumovec kako bi pomogli pri socijalizaciji psa.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Ova njuška je sigurno svima vrlo dobro poznata. Da, ovo je Otto – najpoznatiji pas u Hrvatskoj. “Opasni” pas koji je prije mjesec dana napao petero ljudi u središtu Zagreba. Ipak, svima koji imalo poznaju pse i pseće ponašanje, jasno je da je u cijeloj priči i Otto zapravo žrtva. Žrtva jer od svojih neodgovornih vlasnika nije dobio ono što bi svaki pas trebao – odgoj i socijalizaciju. Cane Corso je izrazito snažan pas čija stvarna namjera da ugrize ili ozlijedi nekoga ne bi završila ogrebotinama nego ozbiljnim ozljedama tkiva, mišića, čak i kostiju.”

Ravnatelj skloništa za nezbrinute životinje Damir Skok je odgovoran za to što Otto nije uspavan. On je od početka tvrdio da je to istraumatiziran pas te da mu treba resocijalizacija, pažnja i njega. On je tim izjavama smirio hrvatsku javnost te pružio Ottu novu šansu.


Komentari