PAS IZGRIZAO BEBU: ‘Čuli smo vriske. Netko je očajno kriknuo: Miči ga! Čuješ me? Miči psa’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL/ Ilustracija

Pas je izgrizao bebu u petak u popodnevnim satima u mjestu Repaš blizu Koprivnice, piše 24 sata.

Djevojčica je prvo dovezena u Zavod za hitnu medicinu u Koprivnicu, a zatim, s teškim ozljedama glave, u zagrebačku Klaićevu bolnicu.

”Beba je stara 59 dana, ima ozljede glave i prijelome kostiju, životno je ugrožena i trenutačno je na operaciji”, rekao je Goran Roić, ravnatelj Dječje bolnice u Klaićevoj.

Ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić rekao je jutros za 24sata kako je beba trenutno na respiratoru, sedirana i stabilna.

”Još je teško davati prognoze jer se radi o vrlo ranoj životnoj dobi pa su moguće komplikacije nakon zahvata jer se radilo o teškim ozljedama. Nadam se da ćemo sutra biti pametniji u vezi definitivnog ishoda”, rekao je ravnatelje te rekao kako će sutra doći do novih pregleda.

”Prvi pregled u našoj bolnici obavili smo u 19 sati. Nakon uvida u MSCT, dobili smo indikaciju za hitni neurokirurški zahvat. Riječ je o kraniocerebralnoj traumi što znači da je oštećen mozak i kost glave, odnosno ima višestruke prijelome. Ima krvarenje, a stradalo je i moždano tkivo. Dijete je bilo kritično”, dodao je Roić. Nadodao je i  da je dijete staro svega 59 dana, a operacija je uspješno završila sinoć oko 21.30 sati.

”Zbrinuli smo je i prebacili na odjel intenzivne njege –  izjavio je Roić nakon operacije. Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, potvrđeno je kako se radi o argentinskoj dogi. Pas u vlasništvu 45-godišnjeg oca toga djeteta. Kriminalističko istraživanje se provodi. STRAVA U CENTRU RAŽNJA Dječaka izgrizao rotvajler: Sina mi je pas bacio na pod na prsa i počeo ga trgati – Čuli smo samo vriske. Puno ženskih glasova kako vrište i zapomažu. Netko je očajno kriknuo: ‘Miči ga! Čuješ me? Miči psa’. Nismo znali što se događa. Nakon 15-ak minuta stigla je Hitna pomoć, a pola sata kasnije dojurila je i policija.” izjavio je za Jutarnji jedan mještanin.

Kako javljaju iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, potvrđeno je kako se radi o argentinskoj dogi. Saznalo se, također, kako je pas u vlasništvu 45-godišnjeg oca malene djevojčice.


Komentari