PAPRENE CIJENE! Nekretnine u Zagrebu su sve skuplje, osim u ovom dijelu gradu

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL/ Ilustracija

Tržište nekretnina u Zagrebu ponovno je živnulo, a najtraženija je novogradnja. Naučeni potresom, Zagrepčanima je prilikom kupovine stana ili kuće prioritet godina gradnje, kvaliteta objekta i konstrukcija. Dakle, sigurnost je na prvom mjestu, a potom sve ostalo.

U Zagrebu se svake godine obavi oko 10 tisuća kupnji stanova, a prošle je godine navedena brojka bila niža za čak 16 posto, zbog pandemije, kao i potresa. U centru grada promet je pao za više od 50 posto. Što se tiče cijene novogradnje, ona je daleko iznad prosjeka.

Najskuplji: Maksimir, Trnje i Trešnjevka sjever

Cijena stanova varira od kvarta do kvarta, a u odnosu na  2019. godinu narasla je za oko 8,73 posto. Isto vrijedi i za kuće s nešto manjim rastom od 8,36 posto. Prosječna cijena za stanove po kvadratu je 2159,25 eura, dok je za kuće nešto niža 1368,75 eura. Cijene stanova na Donjem Gradu svoj su vrhunac doživjele prije potresa, kada je  za kvadrat prosječno traženo 2666,41 eura. Sada je kvadrat u tom dijelu grada jeftiniji za oko 100 eura, doznaje RTL.

Za stan od 42 kvadrata na Trešnjevci ćete morati izdvojiti i do 113.000 eura, odnosno oko 2700 eura za kvadrat. Na Maksimiru je pak nemoguće naći stan u novoj zgradi ispod 3000 eura po kvadratu, no prodaja, usprkos paprenim cijenama, ide. U usporedbi s ostatkom Hrvatske, najdinamičnije je tržište u Zagrebu, no treba naglasiti i da je Zadarska županija po cijena kvadrata gotovo dostigla metropolu.


Komentari