(FOTO) ‘Pao’ serijski razbojnik s medicinskom maskom: Pljačkao pištoljem i porukom na papiru

 

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Sektora kriminalističke policije su u suradnji s policijskim službenicima VI. policijske postaje Zagreb dovršili kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio pet razbojništava (četiri banke i pošta), od kojih su dva u pokušaju.

Operativnim radom na terenu policijski službenici došli su do korisnih saznanja i uhitili 47-godišnjaka u utorak, 21. svibnja u popodnevnim satima te su započeli kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je istog dana oko 8.20 sati pokušao počiniti razbojništvo u banci na Laništu uz prijetnju napisanu na papir i prijetnju pištoljem. U daljnjoj namjeri spriječio ga je zaštitar koji mu je rekao da je pozvao policiju nakon čega se 47-godišnjak udaljio iz banke. Isto tako sumnja se da je nakon 40-tak minuta u poslovnici banke u Horvaćanskoj ulici počinio razbojništvo uz verbalnu prijetnju i najvjerojatnije uz prijetnju pištoljem te otuđio oko 60.000 kuna.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je počinio još tri razbojništva od čega je jedno u pokušaju u pošti u Kupinečkom Kraljevcu 30. siječnja 2018., dok se sumnja da je druga dva razbojništva počinio u istoj poslovnici banke u Stonskoj ulici i to 14. veljače uz verbalnu prijetnju kad je otuđio oko 150.000 kuna te 14. svibnja uz prijetnju napisanu na papir koji je stavio na pult i otuđio oko 36.000 kuna.

Sumnja se da je razbojništva činio maskiran medicinskom maskom, a sveukupna materijalna šteta iznosi oko 250.000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće su podnijeli Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

 


Komentari