Potpisan sporazum! Bandić, HDZ i Esih se dogovorili , evo kako su funkcije podijeljene

Dražen Komar

Kako doznajemo, sporazum između Milana Bandića i njegovih partnera već je potpisan. 

Novi pokušaj konstituiranja zagrebačke Gradske skupštine zakazan je za ponedjeljak, 10. srpnja u 10 sati. Konstituirajuću sjednicu će otvoriti i voditi Mirjana Lichtner, tajnica Gradske skupštine i to do trenutka određivanja osobe koja će predsjedati sjednicom do izbora predsjednika skupštine.

Kako doznajemo, sporazum između Milana Bandića i njegovih partnera već je potpisan. Andrija Mikulić novi je stari predsjednik Gradske skupštine, dok će netko sa liste Brune Esih dobiti potpredsjedničku funkciju. Ova pozicija pripast će i Bandićevoj Ani Stavljenić Rukavina te Rajku Ostojiću, dok Darinko Kosor i Sandra Švaljek ostaju čvrsto u oporbi.

Također, Zlatko Hasanbegović i Bruna Esih dobili su Odbor za imenovanje ulica i trgova koji su i zahtijevali za svoju stranku.

Podsjetimo,  Zlatko Hasanbegović je u utorak u razgovoru s novinarkom portala Zagreb.info kazao kako su u tijeku tehnički dogovori koji bi trebali biti okončani do kraja tjedna, odnosno do ponedjeljka kada bi se Skupština trebala konstituirati, pritom izrazivši zadovoljstvo tijekom razgovora koji je ovaj dvojac vodio s Bandićem.

Spomenimo još da je pisano jamstvo da će se krenuti u izmjenu imena Trga maršala Tita bio nulti uvjet Neovisnih u pregovorima s Bandićem i HDZ-om, a sudeći prema razvoju događaja potrebnih 26 potpisa za ovaj čin već je prikupljeno.

Kako smo već pisali, prvi pokušaj konstituiranja Skupštine bio je 29. lipnja, no sjednica je prekinuta jer tada nije došlo do dogovora između Milana Bandića, HDZ-a i stranke Neovisni za Hrvatsku koju vode Zlatko Hasanbegović i Bruna Esih, što je također prvi put u povijesti da Skupština nije konstituirala iz prvog pokušaja.

Tada je počeo teći rok od 30 dana za novi pokušaj konstituiranja, koji će se, po svemu sudeći, u ponedjeljak i izrealizirati. Ovime Milan Bandić napokon ima većinu, doduše prilično nategnutu zbog čega je pred nama zanimljiv mandat dugogodišnjeg gradonačelnika.

 

Komentari