PAO ’BOG JAVNE RASVJETE’: Zbog primanja mita i dodjeljivanja poslova Vrhovni sud potvrdio mu kaznu, ide u zatvor

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

“Bog javne rasvjete”, kako je sebe navodno nazivao Mijo Marošević, nekadašnji voditelj zagrebačkog Odsjeka za građenje i održavanje javne rasvjete, zbog primanja mita i to u nekoliko navrata tijekom proteklih godina, osuđen je i na Vrhovnom sudu.

Kako javlja Jutarnji list, isti je naime, gotovo u potpunosti potvrdio osuđujuću presudu Županijskog suda koji mu je dosudio tri godine zatvora te oduzimanje ilegalne imovine u vrijednosti od 5,7 milijuna kuna.

U toj svoti naime jedina je razlika presude Vrhovnog suda jer onaj Županijski tražio je 5,9 milijuna kuna u oduzetoj imovini. Vrhovni sud smatra da je u postojećem iznosu obuhvaćen cjelokupni nelegalno stečeni iznos te nije potrebno dodavati pojedinačne iznose primanja mita.

Uz Maroševića je kažnjen i poduzetnik Petko Gavrilović, koji je osuđen na uvjetnu kaznu od godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje jer je u jednome od tri inkriminirana slučaja podmićivanja bio posrednik prema Maroševiću. “Boga javne rasvjete” tereti se, inače, da je od prosinca 2005. do siječnja 2009. godine, od više poduzetnika tražio novac, a zauzvrat im davao poslove na održavanju zagrebačke javne rasvjete. Dva je puta primio po 80.000 kuna, a jednom i 13 tisuća kuna kako bi utjecao na odabir vrsti svjetiljka za javnu rasvjetu.


Komentari