Pametno utrošeni novci? Pogledajte koliko je koštala obnova ‘Tratinčice za Tita’

Zagreb.hr

U petak u jutarnjima satima gradonačelnik Milan Bandić svečano je otvorio obnovljeni park i fontanu ‘Tratinčica za Tita’ u Vukovarskoj ulici.

“Na inicijativu mjesnog odbora i Vijeća četvrti Trnje nakon 35 godina i prema povijesnim izvorima obnovili smo park i fontanu Tratinčicu koja se u njemu nalazi”, kazao je pri otvaranju gradonačelnik Milan Bandić.

S druge strane, HDZ Trnje od ovog se postupka ograđuje, te tvrde kako na sjednicama VGČ Trnje nije bilo rasprave o obnovi spomenute fontane niti ih je gradonačelnik prethodno konzultirao. Novci su se mogli pametnije uložiti, ističu HDZ – ovci, pritom navodeći brojne infrastrukturalne probleme Trnja.

A na obnovu se potrošilo oko 700 000 kuna, kako je navela voditeljica ovog projekta, Dragana Jaramaz.

Riječ je o malom parku u Ulici grada Vukovara ispred zgrada na kućnim brojevima 222 i 224. Tamo je početkom 1980-ih uređen spomen-perivoj “88 stabala za druga Tita” u sklopu kojega se nalazi i mala fontana “Tratinčica za druga Tita”, nazvana tako jer svojim oblikom podsjeća na taj cvijet. Na prednjoj strani nosi natpis “Tratinčica za Tita”, a na stražnjoj stoji poruka: “Ponosni smo da smo živjeli u doba tvoje”.

 

 


Komentari