Paloš osuđen za ubojstvo Ante Škembera

evarazdin.hr

Džemal Palošu (62) osuđen je nepravomoćno na 3 godine i 6 mjeseci zbog usmrćenja Ante Škembera (29) u zagrebačkoj Sloboštini. Po drugoj točki optužnice, za držanje arsenala oružja u svojoj kući, osuđen je dodatno na 10 mjeseci. To je spojeno u jedinstvenu kaznu od 4 godina zatvora.

Na posljednjem ročištu prije presude Paloš se doimao kao da se pomirio sa svojom sudbinom:

“Ostajem kod svojih riječi koje sam rekao i prije mjesec dana jer je odijelo već skrojeno kako je skrojeno i ja ću ga takvog nositi kakvo god ono bilo”, riječi su kojima se Džemal Paloš (62) zvani Kobra tada obratio sutkinji Županijskog suda u Velikoj Gorici.  Slučaj se dogodio 16. travnja 2017. godine nakon što je 29-godišnji Škembera ušao u ZET-ov autobus 268 koji vozi na liniji između zagrebačkog Glavnog kolodvora i Velike Gorice, a da nije platio kartu. Kako ga vozač autobusa nije želio pustiti, nastala je prepirka između njih u koju se potom umiješao Paloš koji je bio putnik u autobusu, piše Večernji list.

Paloš je na suđenju govorio da je Škember nasrnuo na njega i, između ostalog, udario ga šakom u bradu.

“Podignuo sam ruke kako bih se branio, on me i dalje udarao i tada je u meni proradio instinkt ratnika te sam uzeo nož skakavac koji sam dobio još u vojsci 1990. godine. Izvadio sam ga samo kako bi se taj momak uplašio i pustio me na miru, uopće nisam mahao njime nego sam ga samo držao u ruci. U jednom trenutku mi se sve zamračilo i uopće ne znam kako se Ante Škember napiknuo na nož. Nakon što sam došao sebi, on je otišao prema stražnjem djelu autobusa, a na odjeći mu uopće nisam vidio krv niti da je ozlijeđen. Da jesam, pozvao bih hitnu” rekao je Paloš ranije na sudu.


Komentari