PALI ‘KRALJEVI ADVENTA’! Evo tko je sve uhićen u velikoj USKOK-ovoj akciji koja traje od ranog jutra

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U velikoj akciji USKOK-a pali su – “kraljevi Adventa”. Kako neslužbeno doznaju 24 sata, uhićeni su Zdravko Krajina, Miodrag Demo, Jelena Čeklić, Andre Šulentić, Denis Mohenski i Vladimir Džajo.

Spomenuti medij neslužbeno doznaje da je uhićena i i Andrea Šulentić, voditeljica stručne službe gradonačelnika. Uhićena je na radnom mjestu. Uhićeno je pet ljudi, među njima i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Policija je upala u njegov dom na Tuškancu i u tijeku je pretres njegovog stana. Večernji list piše da je uhićen zbog sumnji na korupciju,  odnosno zbog nekog ugovora koji je u ime HRT-a potpisao s Tvornicom žarulja.

Kao i  uvijek u ovakvim situacijama, kada je policija Bačiću i ostalim osumnjičenicima pokucala na vrata, počela je s pretragama i izuzimanjem dokumentacije te laptopa i mobitela. Tijekom dana svi oni će vjerojatno biti odvedeni na ispitivanja u USKOK, a  vjerojatno je riječ o akciji koja je trajala neko duže vrijeme, odnosno u kojoj su istražitelji vjerojatno osumnjičenike duže vrijeme tajno pratili i prisluškivali.

Sumnjiči ih se za počinjenje koruptivnih kaznenih djela i to mahom vezanih za poslove u vrijeme bivše zagrebačke gradske uprave, koncem prošle i u prvoj polovici ove godine, a među uhićenima ima poznatih osoba. Kako doznaje spomenuti medij, policija je došla i u Gradsko poglavarstvo, te stanove osumnjičenih.

Komentari