Paladina otkrio imovinsku karticu: U Zagrebu ima stan od 120 četvornih metara, zarađuje i od nedefirane imovine

Screenshot

Najsvježiji ministar u Plenkovićevoj vladi (a koja trenutno čeka rekonstrukciju), Ivan Paladina, objavio je imovinsku karticu nakon preuzimanja resora prostornog uređenja i graditeljstva.

Kako javlja 24sata, novotkrivena kartica otvara više pitanja nego što pruža odgovore.

Tako Paladina, s ministarskom plaćom od 18 432 kune mjesečno zaradi skoro 27 000 kuna, kako je Paladina otkrio da druge imovine zarađuje 19 276 kuna te još 7650 kuna. Međutim, nije otkrio koja je to imovina.

Ono što jest poznato je kako se Paladina dosada bavio investicijama, vodio IGH (prije kupnje ruskog poduzetnika Sergeja Gljadelkina), također ima udio u projektu Kupari te je vlasnik male tvrke Delta savjetovanje.

U toj mu je tvrtci zaposlena i supruga, na plaći od 4000 kuna, na koji i ona od imovine ima dodatan prihod od 19 276 kuna.

Visoki krediti

Osim neimenovanom imovinom od koje ostvaruje dodatan prihod, Paladina je iznenadio i kreditima. Ove godine je u Podravskoj banci dignuo kredit od 10.1 milijun kuna, a mjesečna mu rata za njega iznosi 41 937 kuna. Tu je još i kredit za stan težak 305 000 eura iz iste banke, pa zbog još jedne rate od 9200 kuna mjesečno na bankovne potražnje sve skupa izdvaja 51 142 kune.

S druge strane, Paladina je naveo i kako drugi duguju njemu. Ima potraživanje od 19.4 milijuna kuna, ali iz imovinske kartice duguju li mu neki pojedinci ili su u pitanju udjeli u tvrtkama.

Stan u Zagrebu

Paladina je također i vlasnik jednog zagrebačkog stana od skoro 120 četvornih metara te desetke tisuće četvornih metara građevinskog zemljišta i oranica u slavonskoj općini Beravci. Navodi da je to kupio zaduženjem, prihodom od kapitala, svog rada te drugih prihoda.

U njegovom je vlasništvu također i brod procijenjen na 255 000 kuna, a supruga mu vozi Mercedes vrijedan 90 000 kuna iz 2014. godine.

Komentari