PALA ODLUKA, EVO KOME IDE KONCESIJA! ‘Stojedinica’ odlazi u povijest, zaposlenici u šoku: ‘Svi smo bez riječi…’

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Vijeće za elektroničke medije donijelo je odluku o izboru najpovoljnijeg ponuditelja temeljem Obavijesti o namjeri davanja koncesija broj 5/21 za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije (Z-ZG2); 101,0 MHz.

“Kao najpovoljniji ponuditelj, temeljem provedenog postupka tajnog glasovanja, izabrano je trgovačko društvo TOP RADIO d.o.o. i to sa šest glasova. Jedan glas dobio je ponuditelj ZWEI 01 d.o.o.

Navedenom odlukom trgovačkom društvu TOP RADIO d.o.o. dodjeljuje se radijska koncesija na predmetnom području na razdoblje od 15 godina”, stoji u odluci Vijeća koju su s radija objavili na Facebooku.

Očekivano, odluka Vijeća za elektroničke medije izazvala je šok i tugu među zaposlenicima kultne  Stojedinice. “Javit ćemo se uskoro, sad smo još svi malo.. Bez riječi…”, poručili su.

Podsjetimo, Vijeće je moralo s četiri od sedam glasova svojih članova dodijeliti koncesiju jednom od osam kandidata koji su se javili na drugom natječaju za ovu frekvenciju.

S obzirom na to da dosadašnji korinsik koncesije Radio 101 d.o.o. nije ponovno dobio pravo na korištenje frenkvencije, pojam Rado 101 odlazi u povijest jer pravo na brand pripada njemačkom poduzetniku Thomasu Alexanderu Thimmeu koji je preuzeo Radio 101 u stečajnom postupku prije nekoliko godina.

On je koncesiju izgubio u ponoć 31. svibnja ove godine jer nije podmirio financijske obaveze, izvan roka je predao potvrdu o podmirenju poreznih obaveza, a i potvrda o osiguranom novcu za tromjesečno poslovanje bila je nedostatna. Uz to, Radio 101 imao je nagomilane dugove i blokadu poslovanja. Zbog ovih je razloga Radio 101 izgubio mogućnost za osvajanje koncesije, a uz njega se na prvom natječaju pojavila i tvrtka Top radio d.o.o. čiji je vlasnik Ivan Jurić Kačunić prije donošenja odluke povukao svoju ponudu, a natječaj je time propao.

Komentari