PALA JE ODLUKA: Objavljeno novo ime na mjestu čelnika HRT-a, doznaje se i tko odlučuje o sudbini posrnulog ravnatelja Kazimira Bačića

Kazimir Bačić (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Nakon uhićenja glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića na njegovu dužnost došao je Renato Kunić, aktualni ravnatelj programa.

“Statutom HRT-a predviđeno imenovanje zamjenika glavnog ravnatelja HRT-a, a koju dužnost od 30. ožujka 2017. odlukom glavnog ravnatelja HRT-a obnaša ravnatelj PJ Program HRT-a Renato Kunić”, priopćio je HRT za Hinu.

“Time je osigurano nesmetano i kontinuirano odvijanje programskih i poslovnih procesa. To znači da će se sve isplate prema radnicima te poslovanje normalno odvijati.

Sve daljnje odluke o statusu glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića sada su u nadležnosti Nadzornog odbora HRT-a i Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskoga Sabora. O svim njihovim odlukama redovito ćemo vas obavještavati”, stoji u odgovoru HRT-a.

Uskok i policija u četvrtak su, ne navodeći identitet, izvijestili da su protiv Bačića pokrenuli istragu i zatražili istražni zatvor zbog sumnje da je primio stan vrijedan preko milijun kuna kao mito kako bi poduzetniku Milanu Lončariću, nekadašnjem vlasniku TEŽ-a, kod pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića dogovorio „ishođenje potrebnih suglasnosti, dozvola i rješenja neovisno o ispunjenju propisanih uvjeta” za izgradnju zgrada na zagrebačkoj Sigečici.

Podsjetimo, Bačić je uhićen u srijedu a istražitelji su mu detaljno pretresli ured i nekretnine te je tijekom večeri ispitan u prostorijama Uskok-a.


Komentari