‘PALA’ I BIVŠA BANDIĆEVA MILJENICA! Sumnjiči je se za zloupotrebu položaja, zajedno s još jednom poznatom članicom BM365

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

U velikoj akciji USKOK-a koja ove srijede traje od jutra pali su – “kraljevi Adventa”. Uhićeni su Zdravko Krajina, Miodrag Demo, Jelena Čeklić, Andre Šulentić, Denis Mohenski i Vladimir Džajo.

Među privedenim osobama je i Ana Stavljenić Rukavina, bivša bliska suradnica Milana Bandića. Jutarnji list neslužbeno doznaje da se nju sumnjiči da je kao predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak zajedno s Bandićevom pročelnicom Andreom Šulentić zloupotrijebila položaj pri izboru novog ravnatelja bolnice, a nakon smjene Bore Nogala.

Oko podneva, istražitelji su iz njegovog doma na Tuškancu izveli i glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića.

Sumnjiči ih se za počinjenje koruptivnih kaznenih djela i to mahom vezanih za poslove u vrijeme bivše zagrebačke gradske uprave, koncem prošle i u prvoj polovici ove godine, a među uhićenima ima poznatih osoba. Kako doznaje spomenuti medij, policija je došla i u Gradsko poglavarstvo, te stanove osumnjičenih.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Inače, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u srijedu u podne je u predvorju Gradske uprave održao konferenciju za novinare vezano uz izvide koje su u srijedu ujutro započeli službenici DORH-a i Uskoka.

Ranije se Tomašević o svemu oglasio priopćenjem. Kratko je poručio da nova Gradska uprava u potpunosti podržava neovisan rad državnih institucija te da će se i dalje zalagati za trasparentnost rada gradske uprave, svih gradskih ureda, poduzeća, ustanova i povezanih društava.

Foto: Zarko Basic/PIXSELL


Komentari