Pakleni plan Bandića i Plenkovića: Evo što vam kriju

Foto;: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Kako za sada stvari stoje, prostitucija koja je donedavno cvjetala u popularnoj zagrebačkoj Gajevoj ulici, preselila se u Hrvatski sabor, dom demokracije kako mu neki od milja tepaju. No, da u hrvatskoj politici ne postoje ni demokracije, ali ni moral svjedoči narod na dnevnoj bazi. Politički transferi odvijaju se intenzivnije nego li oni nogometni, i to do te mjere da ih je naprosto nemoguće pratiti, i to ponajviše stoga što postaju u najmanju ruku gnjusni.

Kako točno politika u Hrvata izgleda prilično slikovito prikazuje najaktualniji transfer. Naime, bivša SDP-ovka Milanka Opačić najnovije je pojačanje u redovima zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji s njom postaje jedna od najdominantijih opcija u Sabornici. Da Bandićevo širenje ne paše svima potvrdili su nedavno koalicijski partneri aktualne HDZ-ove vlade, tvrdeći da vladajuće neće podržati ukoliko Bandić odluči ući u izvšrnu vlast, što s jedanaest zastupničkih ruku i ambicijama koje šef metropole nije nemoguće očekivati.

Dok HSLS i HNS pušu, premijer Andrej Plenković skupa s Bandićem ide korak unaprijed te stoga uistinu nije nemoguće da se u dogledno vrijeme pred očima javnosti odvije rekonstrukcija Vlade, o kojoj se dugo progovara. U skladu s time, iz igre bi mogli ispasti beznačajni momci Ivan Vrdoljak i Darinko Kosor, a u igru pak ušetati Bandić i njegov tim, a Bandić je uči nas njegova politička biografija igrač na duge staze.

Drugim riječima, pred očima nam se upravo odvija prvi korak do rekonstrukcije Vlade, a pitanje na koje još uvijek nema konkretnog odgovora jest što dalje? Kao jedan od mogućih scenarija nameće se i onaj da Bandić ponovno kao negdar zakormilari ljevicom, okupi odbačene SDP-ovce uslijed urušavanja najveće oporbene stranke, te u dogledno vrijeme krene s Plenkovićem u veliku koaliciju koja će rezultirati time da s političke scene nestanu oni koji su vladajućoj eliti evidentna smetnja, a riječ je o Mostu i Živom zidu, koji se pokušavaju profilirati kao svojevrsni treći putevi.

No, dok oni pokušavaju Bandić dela, a dok svi oni skupa pokušavaju i delaju, Hrvatska se prazni pa je zapravo negdje u oblacima ono najvažnije za koga i kome će uopće svi skupa vladati.

Piše Iva Međugorac


Komentari