PADALA SU STABLA I POPLAVLJEN JE PODRUM: Zagrebački vatrogasci otkrili su nam kako je protekla noć nakon snažnog nevremena!

Munja nad Zagrebom (Foto: Zagreb.info)

Snažno nevrijeme poharalo je Krapinsko-zagorsko županiju u četvrtak, a u večernjim satima stiglo je do Zagreba i okolice. Dok se mještani Zagorja očajni zbog stravičnih razmjera nepogode, u glavnom gradu Hrvatske noć je protekla relativno mirno, kažu nam zagrebački vatrogasci.

Munje su parale nebo, puhao je snažan vjetar i padala kiša, no većih šteta nije bilo. Iz Javne vatrogasne postrojbe Zagreb priopćili su da je odrađeno devet intervencija uklanjanja stabala te da je bio poplavljen jedan podrum kuće.

“Osim “uobičajenih” požara poput onog požar kombi vozila u Oporovcu, tehničke intervencije u Španskom i požara otvorenog prostora u Sesvetama, odrađeno je i devet intervencija uklanjanja stabala (Ružmarinka, Planina Gornja, Oranice, Siget, Ulica grada Vukovara, Zagrebačka avenija, Hrvatskog Sokola, Stubička ulica, Trgu Johna F. Kennedyja), dok je na Nehruovom trgu bilo potrebno ispumpati vodu iz podruma kuće, rekli su nam vatrogasci.

Nevrijeme je pogodilo i Zagrebačku županiju gdje je tuča oštetila više krovova obiteljskih domova.

“ŽC 112 Zagreb također je zaprimio više dojava građana vezanih uz grmljavinsko nevrijeme praćeno kišom i tučom, koje je zahvatilo zapadni dio Zagrebačke županije. Najviše je bilo pogođeno područje Jastrebarskog, naselja Čeglje, Gudci Draganički, Izimje i Pribić, gdje je tuča oštetila više krovova obiteljskih kuća”, priopćili su iz Ravnateljstva civilne zaštite.

Oglasila se i zagrebačka policija

U četvrtak, 2. lipnja u večernjim satima, područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije zahvatilo je nevrijeme praćeno kišom, tučom, jakim vjetrom i grmljavinom kojom prilikom je došlo do pada više stabala na kolnik, oštećenja i poplavljivanja prostorija triju obiteljskih kuća u Jastrebarskom, pada građevinske skele i reklame benzinske postaje na kolnik, te su oštećena tri osobna automobila na području Trnja i Jastrebarskog, od kojih jedno tijekom vožnje, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

Komentari