PADA CIJENA SPROVODA: Od 15. veljače bit će jeftiniji, pogrebnici postigli dogovor s Bandićem

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Na sastanku između Milana Bandića i Udruge pogrebnika odlučeno je da će od 15. veljače ukop biti jeftiniji. Kako bi se olakšalo obiteljima preminulih, cijene će od 15. veljače pasti za oko 20 posto.

Na sastanku je bio prisutan predsjednik Udruge pogrebnika, Ratko Medenec. Naglašeno je da cijene usluga Gradskih groblja nisu se mijenjale 12 godina do rujna 2019. godine, kada su porasle zbog financijske održivosti usluge.

“Na sastanku se raspravila problematika poslovnih odnosa članova Udruge pogrebnika i Gradskih groblja te cjenika usluga Gradskih groblja koji je trenutno na snazi. Uz niz operativnih aktivnosti u cilju unapređenja suradnje s članovima Udruge pogrebnika i poboljšanja usluga prilikom organizacije posljednjeg ispraćaja, ukopa ili kremacije raspravljena je i mogućnost korekcije cijena usluga Gradskih groblja koje se odnose na komunalne djelatnosti”, poručuju iz Grada.

Ipak, cijene će sada ipak padati. Zbog nepovoljne ekonomske situacije izazvane pandemijom, ali i potresom, cijene će padati do 20 posto. To iznosi otprilike 600 do 800 kuna manje po ispraćaju.

Komentari