‘PACIJENTI SU MI IZRAZILI SUĆUT’ Evo tko je privremeni šef Vinogradske, nije mu lako: ‘Budite tolerantni prema meni’

Photo: Borna Filic/PIXSELL. Marko Lukunic/PIXSELL

“Drago mi je da će odgovornu poziciju novog v.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice obnašati prof. dr. Zoran Vatavuk, kojeg poznajem cijeli radni vijek. Čovjek takvih sposobnosti i kapaciteta idealan je izbor u ovom ključnom trenutku za KBC Sestre milosrdnice “, poručio je u srijedu ministar Vili Beroš. Naime, Vatavuk će na ovoj poziciji provesti dva mjeseca, sve do trenutka raspisivanja natječaja za novog ravnatelja.

Iako je rekao da se on na natječaj ne namjerava javljati, čini se da su mnogi zadovoljni njegovim likom na čelu bolnice.

“Odličan je liječnik i odličan čovjek o kojem svi imaju dobro mišljenje. Jako sam zadovoljan tim izborom i želim mu mnogo uspjeha u radu”, rekao je prof. dr. Ivan Milas, predstojnik Klinike za tumore, na kojoj je nedavno bila velika kriza zbog manjka radiologa i odnosa s prof. dr. Zadravec za 24sata.

Inače, ovaj rođeni Šibenčanin zaposlen je u KBC-u Sestre milosrdnice još od 1996. godine, nakon što je bio liječnik u ratnom sanitetu na terenu. U Vinogradskoj je odradio specijalizaciju iz oftalmologije, a uže područje djelovanja mu je problematika bolesti stražnjeg očnog segmenta. Educirao se diljem Europe i istaknuti je član Hrvatskog oftalmološkog i optometrijskog društva.

Na mjesto pročelnika Klinike za očne bolesti u KBC-u Sestre milosrdnice došao je 2013. godine, a prije toga je bio šef Zavoda za bolesti mrežnice na istoj klinici.

“Vagat će se svaka riječ. Budite tolerantni prema meni, dozvolite mi period, dajte mi time-out da posložim stvari. Kad posložim stvari, javit ću vam što treba

Moji pacijenti su mi jutros nekoliko puta izrazili sućut i strah ih je da ću se možda sad toliko zakopati poslom da neću napraviti ono što trebam. Pa im želim reći da ću nastaviti raditi svoj posao onako kako i jesam do sada. No morate shvatiti da ljudima koji ovdje rade nije lako ni ugodno dolaziti na posao kad ih doma pitaju: ‘Što je to danas bilo u Vinogradskoj’ – rekao je prof. dr. Vatavuk nakon sjednice upravnog vijeća te dodao da je cilj stabilizirati stanje u bolnici i nastaviti dalje raditi u miru.

Na pitanje u kakvim je odnosima s Dijanom Zadravec, odgovorio je: “U kolegijalnim, kao i sa svima”.


Komentari