PACIJENTI MOGU ODAHNUTI: KBC Rebro nakon godinu dana dobiva važan uređaj za dijaganostiku epilepsije

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

KBC Zagreb bi nakon godinu dana trebao dobiti novi kortikalni stimulator, medicinski uređaj ključan za dijagnostiku epileptičnih napada.

Inače taj se uređaj pokvario u rujnu prošle godine, a nakon toga je pokrenut proces javne nabave koji se odužio, prenosi Index.

“Klinički bolnički centar Zagreb je pokrenuo postupak nabave novog uređaja. Ugovor je sklopljen dana 16. kolovoza 2022. godine u kojem je definiran rok isporuke od najviše 60 dana”, odgovorili su iz KBC-a Zagreb na Indexov upit.

Krajem listopada iduće godine

“Trenutno su na listi čekanja 23 odrasla pacijenta, koji su se u međuvremenu javljali i na ambulantne kontrolne neurološke preglede u Centar za epilepsiju”, stoji u njihovom odgovoru KBC-a Zagreb.

“Klinički bolnički centar Zagreb imat će funkcionalan kortikalni stimulator krajem listopada 2022. godine”, najavili su.

Inače, kako prenosi Index, požalili su im se pacijenti koji čekaju na novi kortikalni stimulator jer prošla je godina dana otkako mogu napraviti pretragu koja im zdravlje znači. Naime, medicinski uređaj za dijagnostiku epilepsije važan je za oko 25 posto bolesnika od epilepsije, za koje lijekovi nisu dovoljni.


Komentari