OZLIJEĐENA DVA VATROGASCA: U požaru napuštene kuće u Savskoj došlo je do urušavanja krovišta

Photo: Bruno Fantulin/PIXSELL

U požaru koji je u nedjeljno jutro izbio u napuštenoj kući na adresi Savska cesta 140 ozlijeđena su dva vatrogasca. Naime, vatrena stihija proširila se na dva susjedna objekta, a na terenu je interveniralo čak 26 vatrogasaca.

Kako se ipak radi o derutnoj baraki, u jednom je trenutku propalo krovište, čiji su dijelovi pali na dvoje vatrogasaca.

“Došla je hitna i vjerojatno će uspjeti te ozljede sanirati na licu mjesta. Vatrogasci su ušli u objekt koji je počeo ubrzano gorjeti i počeli su padati dijelovi krova koji su ih ozlijedili, no oni su dobro”, rekao je Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Igor Župančić iz Vatrogasne postrojbe Grada Zagreba rekao je da su vatrogasci po dolasku zatekli prazan objekt.

“Nismo nikoga zatekli, prema informacijama od stanara, nitko u njemu ne živi. Pregledat ćemo sve i uvjerit ćemo se da nije bilo nikoga. Objekt je u derutnom stanju, dio krovišta je bio otvoren tako da se tu ne može ni spavati jer je hladno”, otkriva Župančić, prenosi HRT.

Uzrok požara još uvijek se ne zna, a policijski očevid je u tijeku.

Zbog požara je obustavljen promet Savskom ulicom.

“Zbog tehničke intervencije na Savskoj cesti, tramvaji linija 4, 5, 14 i 17 prometuju preusmjereno. Tramvaji linija 4 i 17 preusmjereno do Ljubljanice, linija 5 prometuje Držićevom preko Novog Zagreba do Prečkog, a linija 14 skraćeno preko Ulice grada Vukovara do okretišta u Heinzelovoj ulici”, piše u obavijesti na stranicama ZET-a.


Komentari