OVOME SE NIJE NADALA: Pročitajte poruke predsjednici zbog postavljanje Tuđmanove biste (FOTO)

Marko Prpic/PIXSELL

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović prvu godinu svojeg mandata obilježava Danom otvorenih vrata na Pantovčaku na kojem se okupilo nekoliko stotina građana.

Šira je javnost s oduševljenjem primila vijest o tome da je predsjednica odlučila bistu Josipa Broza Tita zamijeniti onom prvoga hrvatskoga predjednika, dr. Franje Tuđmana. Djelo uglednog hrvatskog kipara Krune Bošnjaka, inače Tuđmanova prijatelja, tako će se otkriti pred očima javnosti na Danu otvorenih vrata.

Fotografija koju je objavila na svom službenom Facebook profilu, u nepunih sat vremena prikupila je oko 4 tisuće lajkova.

”Svaka čast presjednici.Tu mu je bilo mjesto mnogo prije.Ali nikada nije kasno.To je naš prvi presjednik neka svi znaju koji do sada nisu znali ili nisu htjeli da znaju.”, komentirali su oduševljeni građani.  ”Franjo Tudjman je mozak . Hvala mu. Ali da nije bilo Ante i ostalih vojnika ne bi bilo sad lijepe nase.”, jedan je od komentara ispod fotografije.

Bog joj dao snage i zdravlja da vrati ponos i dostojanstvo svim ljudima…”, zaključuju.

Prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman među hrvatskim velikanima u Uredu predsjednice

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on Samstag, 20. Februar 2016

”Ovo je poseban dan. Danas sam željela biti s vama. Ovakvi susreti s vama daju mi ohrabrenje i snagu raditi na dobrobiti naše Domovine”, obratila se  predsjednica prisutnim građanima. Podsjetimo, postavljanje “zaboravljene” biste prvog hrvatskog predsjednika uslijedilo je točno 11 mjeseci nakon uklanjanja biste Tita.

Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

>>> PRVA GODINA PREDSJEDNIČINOG MANDATA: Evo o čemu Grabar Kitarović ni dan danas ne želi govoriti!

>>> ČOVJEK KOJI RUŠI KARAMARKA: Kontroverzni politički veteran ima pravog asa u rukavu


Komentari