OVOLIKO JE KOŠTAO ADVENT: Iz HTZ-a objavili zapanjujuće brojke, evo što su njima postigli

Instagram/ miss_demartini

Adventska kampanja vodila se na domaćem tržištu, ali i državama diljem Europe.

Kampanju za Advent u Zagrebu provodila je Hrvatska turistička zajednica na društveni mrežema od 17. studenog do 26. prosinca. Na Facebooku su tako skupili gotovo 40 milijuna impresija uz doseg od 13 milijuna ljudi. Na sestrinskom Instagramu ostvareno je 10 milijuna impresija i doseg od 4 milijuna ljudi, dok je na tviteru bilo gotovo 15 milijuna impresija i doseg od 1,3 milijuna ljudi.

Budžet za kapmanju iznosio je 3 milijuna kuna. 

Osim što se kampanja provodila na hrvatskom tržištu, njome je zahvaćena i Njemačka, Velika Britanija, Italija, Austrija, Francuska, Nizozemska, Belgija i Švicarska, a u HTZ-u su zadovoljni rezultatima.

„Ovu smo kampanju proveli i tijekom 2016. godine ohrabreni odličnim rezultatima i izvrsne prihvaćenosti iste kampanje tijekom Adventa 2015. godine. Ovogodišnja kampanja je bila nešto drukčija, s većim budžetom i proširenim brojem tržišta. Vjerujemo kako je ova kampanja pozitivno utjecala na turističke rezultate tijekom mjeseca studenog i posebno tijekom mjeseca prosinca“, izjavio je direktor Ratomir Ivičić.

On je naglasio i važnost bogate turističke ponude u zimskim mjesecima zbog kvalitetnog produljenja sezone.

Takozvana siječanjska kampanja HTZ-a za 2017. godinu počela je 26. prosinca kada je ona adventska završila. Ona se temelji na projektu „Croatia Feeds“ i trajati će do 5. veljače na šest tržišta: Velika Britanija, Njemačka, Švedska, Francuska, Švicarska i Nizozemska, piše Poslovni.

Kampanja se ponovo provodi na društvenim mrežama, Twitteru, Facebooku, Instagramu i Youtubeu, a na njemačkom tržišu i na TV kanalima.

“Prvi rezultati ostvareni do početka siječnja su vrlo dobri, a riječ je 40 milijuna impresija koje su ostvarili banneri te 12 milijuna impresija ostvarenih na Facebook kanalima, odnosno 6 milijuna impresija ostvarenih na YouTube-u”, kažu iz HTZ-u.

>>> ADVENT JE ZAVRŠIO: Posjećenost veća nego ikad, a zarada manja


Komentari