‘OVOGA NIJE BILO NI U KOMUNISTIČKOM SUSTAVU’ Horvatinčić tvrdi kako mu krivnja nije dokazana, a uz to i kako ima čitav niz bolesti

Tomo Horvatinčić (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić (72) tijekom utorka je zatražio ponovnu odgodu odlaska u zatvor, ovoga puta do 31. prosinca. Navodi kako mu se zdravstveno stanje pogoršalo, a njegov odvjetnik je priložio liječničku dokumentaciju u kojoj stoji da Horvatinčić ima najavljenu terapiju u srpnju. Sudac izvršenja zagrebačkog županijskog suda odluku će donijeti idući tjedan.

Podsjetimo, poduzetnik je 2011. godine u pomorskoj nesreći usmrtio talijanski bračni par za što je i pravomoćno osuđen prije tri godine. Usprkos tomu, Horvatinčić još uvijek nije odslužio kaznu od 4 godine i 10 mjeseci. Već u tri navrata, krajem ožujka i listopada prošle godine te sredinom ožujka ove godine, njegova je obrana tražila da mu se odgodi odlazak u zatvor.

Za Novu TV, otkrio je kako ima čitav niz bolesti te da mu je na vidiku i potencijalan rak kože.

“Hodam s protezom na desnoj nozi i štakama. Prebolio sam rak kostiju i kemoterapiju, a prošle godine sam operirao rak želuca. Imam astmu, a sada mi je na vidiku i nekakav problem na koži možda čak i karcinom, ne daj Bože”, otkrio je Horvatinčić.

Za medijsko propitivanje nije imao riječi hvale, štoviše za usporedbu je uzeo komunistički sustav.

“Takve medijske hajke, linča i pritiska kao što je u mom slučaju nije bilo niti u najmračnijem komunističkom sustavu. Ako treba dati naciji zadovoljstvo da me se stavi pred streljački vod, ali morate mi prije dokazati krivnju”, izjavio je poduzetnik.


Komentari