Ovo su škole koje upisuju najbolji osmaši: Posebno se ističe jedna zagrebačka srednja škola

FOTO: Instagram

Protekle srijede istekao je rok za prijavu srednjoškolskih programa u Nacionalnom informacijsko sustavu prijava i upisa u srednje škole. Istoga dana u podne liste prioriteta osmaša zaključane su, piše Srednja.hr.

Kako piše taj portal, gimnazijski smjer koji su upisivali najbolji osmaši je onaj Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu. Srednjoškolski program strukovne škole koji su upisivali najbolji osmaši jest farmaceutski tehničar Zdravstvenog učilišta u Zagrebu.

Smjer Prirodoslovna gimnazija uz skupinu predmeta na stranom jeziku program je Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu, a upravo njega upisuju osmaši s prosječnim brojem bodova 80,5. To je najviši prosječni broj bodova upisanih u neki gimnazijski program u Hrvatskoj na ovogodišnjim upisima u srednje škole.

Samo troje od 500 osmaša bez greške je riješilo prijemni za popularni MIOC

Po prosjeku bodova upisanih osmaša ova škola zauzima i drugo mjesto u tablici 20 najboljih. Prosjek bodova osmaša upisanih u program prirodoslovne gimnazije u Prelogu iznosi 80,44. Na trećem mjestu škola koje su upisali najbolji osmaši nalazi se XV. gimnazija Zagreb, točnije tamošnji program prirodoslovno-matematičke gimnazije. Prosjek bodova upisanih u tu školu iznosi 80,39.


Učenici koji upišu ovih 25 zanimanja mogu dobiti stipendiju od 39.000 kuna

Na vrhu ljestvice strukovnih škola koje su upisali osmaši s najvišim brojem bodova nalazi se program farmaceutski tehničar Zdravstvenog učilišta Zagreb. Prosječan broj bodova ondje upisanih iznosi 78,8 bodova.

Prirodoslovna škola Vladimira Preloga druga je i na popisu strukovnih škola koje su upisivali najbolji. Prosječan broj bodova u tamošnji smjer kemijski tehničar iznosi 78,68. Smjer farmaceutski tehničar očito je popularan među izvrsnicima. Taj program, ovoga puta Medicinske škole Varaždin, treći je na popisu strukovnih smjerova koje su upisivali najbolji osmaši, s prosječnim brojem bodova upisanih 78,37.

U nastavku je tablica s popisom srednjih škola koje izvode strukovne programe s najvišim brojem bodova učenika koji trenutačno ostvaruju pravo upisa u tom programu. I u ovom slučaju iz Ministarstva naglašavaju kako su ljestvice poretka ogledne.

Komentari

loading...