Ovo smo čekali više od tri mjeseca: Od sutra tramvaji ponovo voze kroz samo središte grada

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Više od sto dana prošlo je od 22. ožujka kada je Zagreb pogodio razorni potres te poremetio život grada.

Zbog brojnih oštećenja na starim zgradama u središtu grada prekinut je tramvajski prijevoz. Razlog su vibracije koje su tramvaji proizvodili, a koje su mogle dodatno oštetiti već načete građevine.

Ipak, od četvrtka 02. srpnja tramvajski se promet vraća na glavni zagrebački trg, njavio je gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

Nakon što su stručne službe izvršile detaljne preglede i otklonile opasnosti koje su prijetile nakon potresa, a ekipe ZET-a obavile provjeru ispravnosti tramvajskih kolosijeka i naponske mreže, tramvaji će ponovno voziti Jurišićevom, Ilicom, Praškom i Trgom bana Josipa Jelačića.

Sve tramvajske linije koje su prometovale izmijenjenim trasama, od četvrtka, 2. srpnja se vraćaju na svoje uobičajene trase.

U promet se vraća i linija 13 (Kvaternikov trg – Žitnjak), dok će istovremeno biti ukinute izvanredne autobusne linije 608 (Trg žrtava fašizma – Vlaška – Kvaternikov trg) i 611 (Glavni kolodvor – Praška).

Iz ZET-a navode kako su u tijeku još završni radovi na redovnom održavanju kolosijeka na središnjem gradskom trgu, a koji ne utječu na prometovanje tramvajskih linija.

Napominju i kako će sve linije voziti prema važećem ljetnom redu vožnje, koji je dostupan na internetskoj stranici www.zet.hr.

Također, iz ZET-a apeliraju na sve putnike da se pridržavaju Odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite o obvezi nošenja medicinske maske ili maske za lice u javnom prijevozu.

Kao i do sada, ZET će dezinficirati vozila tri puta na dan te ih provjetravati kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze koronavirusom.

Popularna ZET-ova linija ponovno se vraća u promet: Polasci će biti s Glavnog kolodvora!


Komentari