OVO NIJE MOGLA PREŠUTJETI! Jadranka Kosor bez zadrške komentirala novi potez Zorana Milanovića

commons.wikimedia.org

Kolinda Grabar Kitarović uskoro će se pridružiti predsjedniku Zoranu Milanoviću u New Yorku gdje će mu neformalno asistirati na njegovom predsjedničkom putovanju u Ujedinjene narode.

Ovaj potez predsjednika izazvao je lavinu komentara, pogotovo ako se u obzir uzme povijest odnosa bivše predsjednice i aktualnog predsjednika.

“Mislim da predsjedniku Milanoviću treba čestitati na takvom jednom iskoraku, malom, ali u dosadašnjoj praksi velikom. Mislim da to dokazuje jednu zrelost demokracije u Hrvatskoj, a pokazuje i državnički pristup predsjednika Milanovića te bivše predsjednice”, rekao je Miomir Žužul za Dnevnik, bivši veleposlanik u SAD-u i dodao da do sada aktualni predsjednici nisu baš prakticirali suradnju s prethodnicima.

No, novom suradnjom nije impresionirana bivša premijerka Jadranka Kosor.

“Znači; ZM i KGK će zajedno u NY i šire promovirati RH. Ali, ali, to su trebali kad su prema Ustavu kao PRH i premijer sukreirali vanjsku politiku pa ga je optuživala za kaos s izbjeglicama uz puno razumijevanje za Orbanovu politiku prema migrantima. Na primjer”, napisala je.

 


Komentari