Ovo je uhićena Zagrepčanka s s Interpolove liste: Za njom su tragali zbog trgovine oružjem i drogom

POLICIJA

Zorka Rogić (29), djevojka s Interpolove liste najtraženijih bjegunaca, uhićena je krajem prošlog mjeseca u Irskoj. Podsjedimo, policija je jučer objavila da je Rogić uhićena. Rogić je ranije imala problema sa zakonom. Na naslovnoj slici prikazano je njeno privođenje u srpnju 2014. godine.

Uhićena Hrvatica s liste najtraženijih europskih bjegunaca: Evo što je počinila

U MUP-u ističu da su njenom pronalasku i uhićenju posebno pridonijele anonimne dojave na stranicama Europske liste najtraženijih bjegunaca

“Zahvaljujući intenzivnom radu, ostvarenoj operativnoj policijskoj suradnji i pravovremenoj razmjeni informacija policijskih službenika FAST jedinice Irske i Odjela za ciljane potrage i precizno lociranje MUP-a (FAST tim Hrvatska) 29. siječnja 2020. godine na području Irske je uhićena 29-godišnja hrvatska državljanka Z. R.”, izvijestio je MUP.


Dodaju da se radi o jednoj od najtraženijih osoba za kojom je Hrvatska raspisala potragu, a čije ime se u listopadu prošle godine našlo i u programu “zločin ne poznaje spol”.

“Njenom pronalasku i uhićenju posebno su pridonijele anonimne dojave na stranicama European most wanted liste”, kažu u MUP-u iz kojega zahvaljuju “javnosti i medijima na pruženoj potpori i suradnji, a koji su i ovaj put dokazali da su itekako zainteresirani zaštiti svoju zajednicu i žele pomoći policiji u pronalasku osoba za kojima su raspisane potrage”.

Kako se doznaje Zorku Rogić, rođenu 1991. iz Viškova kod Rijeke, Hrvatska je tražila zbog krijumčarenja droge i oružja, a u bijegu je bila od 2014. Prema pisanju medija, s kolegala se bavila teškim krađama, prijetnjama i iznudama.

Komentari