OVO JE SVIMA PROMAKNULO! Hoće li i Bandić morati u samoizolaciju?

FOTO: Youtube Screenshot/RTL Televizija

Potpredsjednik SDP-a i nositelj liste Restart koalicije u 2. izbornoj jedinici Rajko Ostojić, u samoizolaciji je zbog opasnosti da je zaražen koronavirusom.

On je trebao sudjelovati danas u 15 sati na izvanrednoj pressici SDP-a na temu povratka COVID-a 19 u Hrvatsku, no u međuvremenu se ispostavilo da je i sam bio u kontaktu sa osobom koja je pozitivna na koronavirus, te je sada u samoizolaciji.

Kako kažu iz SDP-a, Davor Bernardić, koji je sada u kampanji u Varaždinu, nije bilo u osobnom kontaktu sa Ostojićem od prije tjedan dana.

Zadnji put su se sreli kad je SDP predstavljao svoju zdravstvenu politiku, početkom prošlog tjedna, tako da nema potrebe da se šef SDP-a nađe u samoizolaciji.

Priča je procurila u trenutku kad se vidjelo da je glavni tehničar Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KBC-a Zagreb, te predsjednik SDP-a Donja Dubrava pozitivan na koronavirus, što je s Rebra i potvrđeno, a Friganović i Ostojić sudjelovali su zajedno na obilježavanju Dana antifašističke borbe sa brojnim SDP-ovcima u Sesvetama, gdje su polagali vijence na spomenik sesvetskim antifašistima.

S njim u društvu, kako pokazuju fotografije SDP-a, bio je i potpredsjednik stranke, te prvi na listi SDP-a u II. izbornoj jedinici Rajko Ostojić, kao i kandidati Restart koalicije Domagoj Prica, predsjednik SDP-a Gornja Dubrava, Ines Kovačević, predsjednica SDP-a Brckovljani, Dragica Trumbetaš, predsjednica HSU-a Sesvete, te predsjednik SDP-a Sesvete Draženko Pandek.

Istoga dana održalo se i sučeljavanje na RTL televiziji na kojem su sudjelovali nositelji lista u II. izbornoj jedinici; Ostojić ispred Restart koalicije, Miroslav Škoro, čelnik Domovinskog pokreta, Gordan Jandroković ispred HDZ-a, Nino Raspudić, prvi na listi Mosta nezavisnih lista, te Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik.

Na Rebru pak medijima poručuju da su u tijeku opsežni epidemiološki izvidi i testiranje svih koji su s Friganovićem mogli biti u kontaktu.

Prema dokumentima iz bolnice koje posjeduje Novilist, Friganović nije odmah prijavio sve bliske kontakte koje je imao, stoga se Ostojićevo ime tek sada našlo na popisu onih kojima se preporučuje samoizolacija. Naime, na njegovom popisu kojeg je iznio liječnicima je desetak suradnika i prijatelja, ali ne i Rajko Ostojić i ostali sa polaganja vijenaca prošlog tjedna.


Komentari