OVO JE SULUDO! Bandić ponovno ulupao novac u Cmrok, a na sanjkalištu minijaturno brdašce

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Neobično topla zima nije obeshrabrila gradonačelnika Milana Bandića da Cmrok ponovno ukrasi sanjkalištem. Ili da barem pokuša ideju sprovesti u konkretno djelo. Naime, na livadici zelenoj ovih se dana mogu vidjeti brdašca nabacanog snijega, koja izgledaju doista bizarno s obzirom na dnevne temperature u prosincu.

Portal Telegram poslao je upit dijelu gradske ustanove za Upravljanje sportskim objektima zaduženom za proizvodnju snijega na Sljemenu i Cmroku s namjerom da sazna koliko je do danas utrošeno za zasnježivanje livade. No, odgovor nisu dobili.

Ono što je poznato su cifre od lanjske godine koja je bila znatno hladnija pa su očekivani troškovi održavanja snijega bili niži. Telegram piše da je novinarka net.hr-a neslužbeno doznala da je tada Bandićeva operacija stajala oko 270 tisuća kuna.

Telegram piše i da su 15. prosinca od Upravljanja sportskim objektima doznali da se još uvijek ne zna kada će početi sanjkanje na Cmroku te da to ovisi o epidemiološkim mjerama i situaciji. Neslužebno doznaju da će “sezona sanjkanja” započeti tek za mjesec dana te da će proizvedeni snijeg potrajati do ožujka, ali to ovisi i o vremenskim uvjetima te zainteresiranosti građana.

Iz gradske ustanove zadužene za Cmrok ukratko su im pojasnili što je od mehanizacije aktivirano u proizvodnju snijega. Ondje prije desetak dana nisu bili postavljeni snježni topovi, koji se obično koriste za zasnježivanje, nego tvornica za snijeg. Za razliku od topova, tvornica ne ovisi o vremenskim uvjetima i može raditi neovisno o tome je li temperatura u minusu ili plusu, kazali su.

 

 


Komentari