‘OVO JE SAMO VRH SANTE LEDA’ Tomašević smatra da će biti još uhićenih, otkrio i da ima suspendiranih iz gradske službe

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević ove subote sudjelovao je na Povorci ponosa LGBTIQ zajednice, a dao je i izjavu za medije. Naglasio je kako je “Zagreb otvoreni grad” te da je društvo napredovalo, a potvrdio je da su zaposlenike, koji su dobili rješenje o određivanju istražnog zatvora, privremeno udaljili iz gradske službe.

Pojasnio je kako se trenutno radi o jednoj osobi, a za druge osobe čekaju da dobiju isto takvo rješenje.

Naglasio je i  da je još kao gradski zastupnik upozoravao na način kako su se dodjeljivale u zakup javne površine u Gradu Zagrebu. Podsjetio je da je još 2019. pokojnom gradonačelniku Milanu Bandiću uručio reket za ‘najkorumpiraniji Božićni sajam u Europi’. Najavio je i da će sada zajedno sa SDP-om, u zagrebačkoj Gradskoj skupštini promijeniti potrebne odluke i pravilnike, jer imaju potrebnu većinu.

Također je podsjetio da je jedan od njihovih prvih poteza bio da je cijelo Povjerenstvo koje odlučuje o davanju javnih površina u zakup, u potpunosti promijenjeno.

“Nije jedan član ostao jer mislim da je to Povjerenstvo itekako bilo problematično i da je problematično radilo svih ovih godina”, istaknuo je i dodaje kako smatra da će biti još uhićenih.

“Mislim da će biti i mislim da je ovo samo vrh sante leda”, zaključio je.


Komentari