OVO JE PROFESOR KOJEG BORAS ŠTITI: Ugledni znanstvenik s Filozofskog napastovao je studentice, tvrde one, a čak su ga i prijavile

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Damir Boras znao je za pisanu izjavu kojom bivša studentica optužuje svog nekadašnjeg profesora za kontinuirano seksualno uznemiravanje, otkrio je Telegram, a sada saznaju i o kojem se profesoru radi. Riječ je o uglednom znanstveniku s Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Dragi Roksandiću.

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu bio je od 1990., kada je izabran za docenta na katedri za svjetsku povijest. Sedam godina kasnije postao je izvanredni profesor, 2003. redoviti, a 1. listopada 2000. imenovan je za pročelnikom Odsjeka za povijest i predstojnikom Zavoda za hrvatsku povijest.

Roksandić je umirovljen tijekom 2018. godine, a godinu kasnije na Borasovu je inicijativu postao professor emeritus zagrebačkog Sveučilišta. Optužbe koje su u Telegramu iznijele njegove nekadašnje studentice odnose se na navodne događaje i 20-ak godina unazad, a najrecentniji slučaj, prema tvrdnjama njihovih sugovornica, dogodio se u godinama pred njegovo umirovljenje.


Komentari