‘Ovo je nevjerojatno, pa to je stup rotora’ Neobičan oglas iz Dubrave izbezumio je Zagrepčane

Izvor: Njuškalo

“Top cijena, stan je atraktivan i jedinstven”, primamljiv je opis oglasa za stan u Gornjoj Dubravi. Činjenica da ćete za prostor od 50 kvadratnih metara izdvojiti svega 446.845 kuna čini ga još primamljivijim. Ipak, iznenadili biste se gdje se ovaj stan zapravo nalazi.

Naime, u Ulici Hrvatskog proljeća na broju 36, stančić se smjestio na prvoj etaži nadzemne garaže. Inače riječ je o besplatnom parkiralištu za stanare zgrade, a vlasnik je za 24 sata izjavio kratko kako je riječ o preuređenom stanu na mjestu nekadašnjeg poslovnog prostora.

Izvor: Njuškalo
Izvor: Njuškalo

“Prostor je prenamijenjen u stan sa 3 manje sobe, dnevni boravak sa kuhinjom, kupaona i wc. Papiri uredni. Stan je zaseban i odvojen prostor, nalazi se između dvije zgrade. Ima svoje brojilo struje i brojilo vode. Može se koristiti kao ured, poslovni prostor ili stambeni, prostor je više namjenski. Idealno je kao poslovna investicija jer je stan uređen za najam studentima, 3 sobe, 1500kn po sobi najam (ukupno 4.500kn mjesečno)”, opisao je vlasnik stan i dodao da je moguća zamjena za kuću u podsljemenskoj zoni (Gračani, Markuševec, Vidovec, Šestine, Mlinovi).

Njegovi susjedi pak tvrde da je istina nešto drugačija.

“Prozori gledaju na rotor garaže. Zrak je ustajao i pun smoga. U prizemlju pod stanom je smetlarnik, a na gornjoj etaži je napušteni poslovni prostor”, kaže susjed.

Voditeljica Odjela za etažiranje Ljerka Petranjek tvrdi kako je na tom mjestu prije nekoliko mjeseci bila sudska komisija te da slučaj još uvijek čeka na Zemljišno-knjižnom sudu rasplet situacije. Referent odgovoran za zgradu Stjepan Olujić ne može vjerovati kako je vlasnik uopće na tom mjestu uredio stan.

“Taj prostor nije predviđen za stan, radi se o stupu rotora, no ne znam ništa o imovinsko-pravnim odnosima. Znam da je čovjek uredno platio prijavu na javnu mrežu za kanalizaciju i struju”, kaže Olujić, a kako je prostor dospio u njegovo vlasništvo još je uvijek misterija.

 

Komentari