‘Ovo je javna sramota!’ Doznaje se kako je dekan ALU pripremao teren za zapošljavanje kćeri Borasova savjetnika

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Još jedan skandal u nizu zabilježen je kod rektora Damira Borasa. Naime, kći njegova savjetnika i redatelja Jakova Sedlara, dobila je posao na Akademiji likovne umjetnosti. Posao koji je dobila dosad nije postojao, a na Akademiji su zaključili da im je ono nužno u idućem periodu.

S obzirom da je riječ o kćeri savjetnika rektora, postavlja se pitanje je li ovdje riječ o sukobu interesa.  Ipak, s Akademije ističu da je Emili Sedlar bila najbolja među 20-ak kandidata.

Ipak, Jutarnji je dobio prepisku dijelova apela od strane dekana Akademije likovne umjetnosti Tomislava Buntaka koje je slao članovima Akademskog vijeća. Dekan je naime, lobirao da se otvori dotad nepostojeće radno mjesto koje je dobila Emili Sedlar. S obzirom na to da dio članova nije bio siguran da je navedeno mjesto potrebno, dekan je bio prisiljen i pokrenuti promjenu Pravilnika o ustroju radnih mjesta i sistematizaciji poslova. Također, brojni profesori s Akademije tvrde da je Jakov Sedlar u posljednje vrijeme često dolazio na fakultet, a smatraju i da je ALU nanesena velika sramota zbog navedenog.

Podsjećamo, dekan odbacuje činjenicu da se ovdje radi o nepotizmu, a ipak njegova djela govore suprotno.

“Ja mislim da to što je Sedlarova kći nije nepotizam. Kolegica je već radila na Sveučilištu, zbog čega ima određeno iskustvo. Uz to, otvaranjem ovoga radnoga mjesta oslobađa se drugo i ne možemo reći da neće biti prilike za nekoga tko se želi zaposliti na TTF-u. Ne bi li bilo nelagodno, ako je netko najbolji kandidat, ne primiti ga samo zbog toga jer je u rodbinskoj vezi s nekim drugim “, izjavio je prije nekoliko dana.

 


Komentari