OVO ĆE NEKIMA TEŠKO PASTI! Doznaju se prvi potezi Tomislava Tomaševića, poništava se natječaj koji je prije nekoliko mjeseci izazvao buru reakcija

Foto: Davorin Visnjic/pixsell

Čelnik platforme Možemo! Tomislav Tomašević u petak 4. lipnja je preuzeo dužnost gradonačelnika Zagreba, a kako doznaje Index, već ovog vikenda vrh platforme radit će na idejama za saniranje financijskog stanja te će se donijeti odluke o štednji.

“Nešto gore je, ali ne bih pretjerivao”, komentirao je Tomašević financijsko stanje nakon primopredaje vlasti.

Tijekom vikenda donijet će se odluke o rezanju gradskog proračuna s ciljem da se ne ugrozi kvaliteta gradskih usluga. Ono što je poznato jest da će se poništiti natječaj za automobile koji su bili namijenjeni za djelatnike Holdinga, pročelnike itd.  Dakle, natječaj za najam 151 vozila u visini od četiri i pol milijuna kuna, pada u vodu.

Tomašević smatra da najam automobila za potrebe gradske vlasti nije nužan, a iz platforme Možemo! natječaj su ocijenili kao “drsko i neodgovorno ponašanje bivše zagrebačke vlasti”. Smatraju i da je netransparentno raspisan.

Prije dva i pol mjeseca Tomašević je govorio spornom natječaju.

“U više od 90 posto slučajeva ove teme natječaja, ista tvrtka osvaja natječaj, a to je upravo Viator koji je u posljednje četiri godine ugovorio čak 52.447.654 kune s Gradom. Prema našim informacijama, prvotni natječaj vrijedan 4,5 milijuna kuna Grad je poništio jer je u specifikacijama navedeno da vozila ne smiju biti starija od 7 mjeseci. Viator taj uvjet u natječaju nije mogao ispuniti, a bez obzira što je bilo i drugih ponuđača, natječaj je poništen zbog „nedostatka u dokumentaciji prijavljenih ponuđača“. Na ponovljenom natječaju, nakon raspuštanja Skupštine, natječaj osvaja pogodite tko, baš Viator“, kazao je Tomašević tada.


Komentari